Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί από τον κορωνοϊό το ογκολογικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας". Δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό έχουν τεθεί εκτός υπηρεσίας, καθώς έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 200 εργαζόμενοι είναι εκτός υπηρεσίας: 70 νοσούν και 130 βρίσκονται σε καραντίνα.

Πρόκειται για σημαντικό μέρος του προσωπικού, καθώς στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα εργάζονται περίπου 1.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, στο νοσοκομείο έχουν ανασταλεί λειτουργίες, λόγω της διασποράς του ιού.

Έχουν μειωθεί σημαντικά οι εισαγωγές και γίνονται μόνον επείγοντα και έκτακτα χειρουργεία. Κλειστή φέρεται να είναι η Παθολογική κλινική στον τέταρτο όροφο, η Χειρουργική στον τρίτο όροφο και η μονάδα βραχείας νοσηλείας "Κ3".

Τα μαγειρεία δουλεύουν με προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας, καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου νοσεί ή είναι σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Κώστα Καταραχιά, τα προβλήματα είναι σοβαρά και η κατάσταση είναι οριακή, καθώς - εκτός του κορωνοϊού - είναι ακάλυπτες περίπου 300 θέσεις λοιπού προσωπικού και 100 θέσεις γιατρών.

Διοίκηση

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου έγινε γνωστό πως το θέμα έχει αξιολογηθεί από την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, ενώ επίσκεψη έκανε και επιτροπή ειδικών, υπό τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νικόλαο Σύψα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα Τακτικά Εξωτερικά και τα Απογευματινά Ιατρεία λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί οι τακτικές εισαγωγές, ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών - ασθενών πραγματοποιήθηκαν χθες κανονικά.

Την Παρασκευή, διενεργήθηκαν 7 χειρουργικές επεμβάσεις, 75 χημειοθεραπείες και έγιναν 92 εισαγωγές ασθενών, ενώ για χθες είχαν προγραμματιστεί 12 χειρουργεία και 84 χημειοθεραπείες.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’