H πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να πλήττει τις ευρωπαικές χώρες, την μία μετά την άλλη. Στην Γερμανία τα πράγματα τείνουν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, μιας και από την μια τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, και από την άλλη το σύστημα Υγείας δείχνει να είναι στα όρια της αντοχής.

Οι συζητήσεις για τα Χριστούγεννα είναι πολλές και οι φωνές για τήρηση των περιοριστικών μέτρων πληθαίνουν. Σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο της διακλαδικής Ένωσης που αφορά την  ιατρική στα επείγοντα και τις εντατικές, αν ο ρυθμός αυτός των κρουσμάτων συνεχιστεί, τότε οι εντατικές στα γερμανικά νοσοκομεία θα επιβαρυνθούν σοβαρά σε μερικές εβδομάδες.

Η ελλείψεις στην νοσηλεία, όπως αναφέρεται, αφορούν το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς το οποίο οι ασθενείς στις εντατικές δεν μπορούν να τύχουν της κατάλληλης περίθαλψης.

Αντιπαραθέσεις στη Βουλή

Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση υπεραμύνεται της μεθόδου για τους επικείμενους εμβολιασμούς κατά του κορωνοιού. Ο υπουργός Υγείας, Jens Spahn, απέρριψε τις αξιώσεις και την εναλλακτική πρόταση της Αντιπολίτευσης για την ψήφιση νόμου που θα αφορά τον εμβολιασμό κατά του SARS-CoV- 2, δικαιολογώντας παράλληλα την σχεδιαζόμενη κανονιστική διάταξη.

To κοινοβούλιο, είπε ο υπουργός, δημιούργησε στο νόμο προστασίας του πληθυσμού τις νομικές βάσεις για την σειρά στους εμβολιασμούς, Το κόμμα "Die Linke” και οι Πράσινοι τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στην εν λόγω νομική ρύθμιση.

Ζητούν παράταση των μέτρων

Πάντως οι φωνές για παράταση των μέτρων συνεχίζονται, Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder, απαντώντας στις απόψεις κάποιων ότι στις 10 Ιανουαρίου όλα θα έχουν τελειώσει, επεσήμανε ότι τα μέτρα πρέπει να συνεχίζουν να ισχύουν μέχρις ότου οι αριθμοί αρχίζουν να έχουν καθοδική πορεία. Ενδεικτικά ανέφερε το όριο των 50 επιμολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους.

'"Η Γερμανία βρίσκεται στην χειρότερη και πιο δύσκολη φάση της πανδημίας. Με περισσότερα από 20.000 κρούσματα καθημερινά , η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί", είπε χαρακτηριστικά ο Söder. Να σημειωθεί εδώ ότι η Βαυαρία είναι μια από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές στην Γερμανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τέλος, κινήθηκε και ο πρωθυπουργός του Saarland, Tobias Hans, λέγοντας ότι μετά τις 10 Ιανουαρίου δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση καθώς η κατάσταση δεν είναι ίδια με την άνοιξη. Πρέπει, είπε, να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για να βγεί ο χειμώνας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου