Αυστηρότερο πλαίσιο για τη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) από αύριο Παρασκευή στις 06.00 και για επτά ημέρες ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς:

 Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 με εξαίρεση τους εργαζόμενους και μόνο. Θα μπορούν να μετακινούνται μόνο από και προς την εργασία τους με αποκλειστική άδεια του εργοδότη.

Σταματά το λιανεμπόριο, ακόμα και το click away, κλείνουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, τα βιβλιοπωλεία και όλες οι επιχειρήσεις

Σταματούν όλες οι λειτουργίες εκτός από τις κηδείες με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν ξεπερνούν τα 10 άτομα. Σταματά η προσέλευση σε εκκλησίες για ατομική προσευχή. 

Μαζικοί έλεγχοι με rapid test στον πληθυσμό και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών. Εμφαση δίνεται σε Νέα Ζωή, Νεόχτιστα, Ανω και Κάτω Φούσα, Γοριτσά, Σοφό και στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας και της Ελευσίνας. Ενθαρρύνονται οι εταιρείες να κάνουν και οι ίδιες ελέγχους στο προσωπικό. Ακολουθείται το μοντέλο 0-5-10, δηλαδή έλεγχοι ανά πέντε ημέρες. 

Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους όλων των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Διανομή μασκών με μέριμνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απομόνωση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρίζουν νοσηλεία σε ειδικούς χώρους και δομές που έχουν εξασφαλιστεί. Το μέτρο ισχύει ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ' οίκον απομόνωση δημιουργεί προβλήματα για την οικογένεια

Σταματούν οι λαϊκές αγορές ενώ θα γίνεται rapid test στους μικροπωλητές για να έχουν άδεια μετακίνησης σε άλλες περιοχές για εργασία. Θα υπάρχει επανέλεγχος ανά τριήμερο.

Πηγές:
Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!