Η νέα ποικιλομορφία του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά περισσότερο μεταδοτική σε σχέση με την προηγούμενη, ανακάλυψε νέα έρευνα που καταλήγει ότι αυξάνει τον δείκτη R κατά 0.4 έως 0.7.

Ο Καθηγητής Axel Gandy του Imperial College, δήλωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των τύπων των ιων είναι αρκετά ακραίες.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο πόσο εύκολα ο μεταλλαγμένος ιός μεταδίδεται. Πρόκειται για την πιο σοβαρή μετάλλαξη από την έναρξη της επιδημίας

Η έρευνα του Imperial College υποδεικνύει ότι η μετάδοση της νέας ποικιλομορφίας τριπλασιάστηκε κατά το lockdown του Νοεμβρίου στη Βρετανία, ενώ η προηγούμενη εκδοχή μειώθηκε κατά το ένα τρίτο.

Αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ότι ο ιός μεταδιδόταν πιο γρήγορα σε ηλικίες κάτω των 20 ετών. Ωστόσο τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μεταδίδεται γρήγορα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο Καθηγητής  Gandy, μέλος της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι μια πιθανή εξήγηση είναι ότι τα αρχικά στοιχεία συλλέχτηκαν κατά το lockdown του Νοεμβρίου όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά και οι δραστηριότητες των ενηλίκων πιο περιορισμένες. Τώρα .βλέπουμε ότι ο μεταλλαγμένος ιός έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητα σε όλες τις ηλιακές ομάδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ρύθμιση του σακχάρου μετά το εγκεφαλικό θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη [μελέτη]
3.120 επισκέπτες και 128 εταιρείες χορηγοί στο Hellas PHARM 2024
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 22ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο και η 31η διημερίδα ‘’Στέφανος Χατζηγιάννης’’