Κατέληξε την Παρασκευή ένας 53χρονος νοσηλευτής στο νοσοκομείο της Δράμας. Εργαζόταν στην Καρδιολογική κλινική και στις 24 Νοεμβρίου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. 

Έπειτα από μία εβδομάδα, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σερρών, όπου νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος επί 45 μέρες, αλλά έχασε, τελικά, τη μάχη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ο 53χρονος είναι το 20ό θύμα της CoViD-19 μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού, από την αρχή της επιδημίας.

Ιδού τι είχε γράψει σε ανάρτησή του, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή:

"Μου πήραν κορεσμό και άρχισαν να λένε διάφορα μεταξύ τους. Πανικοβλήθηκα. Κάθε μέρα, αλλάζουν τα δεδομένα. Τελικά, πήρα αέρια και είπαν 94, αλλά με ρινικό και επαναεισπνοής. Έχω χάσει τις μέρες. Προσευχηθείτε για μένα"...

Είχε προηγηθεί μία αγωνιώδης ανάρτηση: "Ο Θεός να σας έχει όλους καλά. Ο πνιγμός είναι μεγάλο βασανιστήριο. Μην τύχει σε κανέναν".

Καραντίνα

Το ιατρικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων πληρώνει βαρύ τίμημα στην πανδημία, καθώς βρίσκεται καθημερινά σε πολύ κοντινή επαφή με φορείς του ιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", καρδιολόγο Ηλία Σιώρα, στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα 85 εργαζόμενοι είναι εκτός υπηρεσίας, καθώς έχουν βγει θετικοί στον ιό ή νοσούν.

Νοσούντες είναι 20 γιατροί, 30 νοσηλευτές και 22 εργαζόμενοι λοιπών ειδικοτήτων (σύνολο νοσούντων, 72). Άλλοι 15 είναι σε καραντίνα.

"Να χαρακτηριστεί η CoViD-19 επαγγελματική νόσος", ζητούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Δημ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας