H βραζιλιάνικη μετάλλαξη του κορωνοϊού, είναι τρεις φορές πιο μεταδοτική από τον αρχικό ιό. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, όπου διεξάγονται έρευνες για τις καθυστερήσεις στον αγώνα κατά της Covid-19.

Όπως αναφέρθηκε, τα εμβόλια θα είναι δραστικά κατά των μεταλλάξεων, όμως η αν λόγω μετάλλαξη έχει πολύ μεγαλύτερη διασπορά.

Ο υπουργός Υγείας δεν εξήγησε, ούτε ποιος είναι υπεύθυνος για την αντίστοιχη έρευνα, ούτε για ποια εμβόλια πρόκειται. Πάντως, γίνονται έρευνες εναντίον του, για το κατά πόσον το υπουργείο, του οποίου προΐσταται, "ευθύνεται" για την αργοπορία στις δράσεις, οι οποίες θα εμπόδιζαν την κατάρρευση του συστήματος Υγείας στην πρωτεύουσα του Αμαζονίου Manaus, λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοιού ανιχνεύθηκε τον Ιανουάριο σε τέσσερις ταξιδιώτες από την Βραζιλία και την Ιαπωνία που έρχονταν από την περιοχή του Αμαζονίου.

Νεότερες αναλύσεις του ερευνητικού ιδρύματος Fundação Oswaldo Cruz στο Rio de Janeiro αναφέρουν ότι η μετάλλαξη ευθύνεται για το 90% των κρουσμάτων στο ομοσποδιακό κράτος του Αμαζονίου. Ανιχνεύθηκε δε και και σε άλλα μέρη τη Βραζιλίας αλλά και σε άλλες χώρες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;