Πέντε χρόνια μετά την ανακήρυξή της ως ελεύθερη από Έμπολα, αξιωματούχοι της Γουινέα ανακοίνωσαν ξέσπασμα της νόσου την Κυριακή, μετά από τον θάνατο 3 τουλάχιστον ανθρώπων τις τελευταίες εβδομάδες από τον ιό Έμπολα. Τέσσερις ακόμα άνθρωποι μολύνθηκαν.

Αξιωματούχοι υγείας ιχνηλάτησαν το ξέσπασμα και βρήκαν ότι οφείλεται σε κηδεία νοσηλεύτριας. Έξι άνθρωποι που παρευρέθηκαν στην κηδεία ανέφεραν συμπτώματα τύπου Έμπολα και 2 πέθαναν αργότερα. Οι 4 νοσηλεύονται.

Σε δήλωσή του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας της Γουινέας, δήλωσε ότι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να απομονώσουν  όλα τα ύποπτα περιστατικά, να ξεκινήσουν ιχνηλάτηση και να εργαστούν για την απόκτηση δόσεων εμβολίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Rémy Lamah, δήλωσε ότι η κυβέρνηση καθησυχάζει τους ανθρώπους ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την καταστολή της επιδημίας το γρηγορότερο.

Προσωπικό του ΠΟΥ, είναι ήδη εκεί βοηθώντας να στηθούν δομές εξέτασης και περίθαλψης. Επειδή το επίκεντρο είναι σε αγροτική περιοχή κοντά στα σύνορα, ο ΠΟΥ συνεργάζεται με αξιωματούχους υγείας στη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε για τυχόν κρούσματα και σε αυτές τις χώρες.

Αξιωματούχοι του ΠΟΥ, είναι αισιόδοξοι, καθώς υγειονομικοί της Γουινέα απέκτησαν εξειδίκευση στην καταπολέμηση της νόσου.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Nέος κύκλος ανοιχτών συναντήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα νοσοκομεία ΙΣΝ
Συμμετοχή της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα κρίσιμα Φάρμακα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών