Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποδέχθηκε την Αίτηση Άδειας Βιολογίας (BLA) για την κατά προτεραιότητα εξέταση του TicoVac, που είναι ένα εμβόλιο για την Ιογενή κροτωνογενή εγκεφαλίτιδα, (TBE).

Αυτό το εμβόλιο προορίζεται για ενεργή ανοσοποίηση για την πρόληψη της ΤΒΕ σε άτομα ηλικίας ενός έτους και άνω.

Η TBE είναι μια ιογενής λοίμωξη που προσβάλλει τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη και μεταδίδεται στον άνθρωπο κυρίως μέσω μολυσμένων τσιμπημάτων. Μολύνει επίσης τον άνθρωπο, αν και λιγότερο συχνά, με κατάποση μη παστεριωμένου γάλακτος ή γαλακτοκομικών προϊόντων από μολυσμένα ζώα.

Η Pfizer σημείωσε ότι τα τσιμπούρια που έχουν μολυνθεί με τον ιό TBE έχουν εντοπιστεί σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία μέχρι τώρα.

Επί του παρόντος, ο εμβολιασμός TBE έχει προταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για άτομα που ζουν ή ταξιδεύουν σε επικίνδυνες περιοχές.

Εάν εγκριθεί, το TicoVac θα είναι το πρώτο εμβόλιο στις ΗΠΑ, το οποίο θα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου νόσησης από τον ιό TBE για ενήλικες και παιδιά που ταξιδεύουν ή ζουν σε ενδημικές περιοχές. συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών που έχουν τοποθετηθεί σε αυτές τις τοποθεσίες.

 

Πηγές:
pharmaceutical-business-review

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει