Οι ερευνητές παγκοσμίως, εργάζονται με αδιάκοπο ρυθμό κατά διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Έως τον Οκτώβριο, περισσότερα από 87.000 επιστημονικά άρθρα για τον κορωνοιό δημοσιεύτηκαν παγκοσμίως. Η  Caroline Wagner, του Ohio State University, δήλωσε ότι το νούμερο είναι εκπληκτικό και μπορεί να μην έχει προηγούμενο στην ιστορία της επιστήμης.

Σχεδόν όλη η επιστημονική κοινότητα έστρεψε την προσοχή της σε αυτό το θέμα, σημείωσε. Η Wagner και οι συνεργάτες της ανέλυσαν επιστημονικές βάσεις δεδομένων και ανακάλυψαν ότι  4.875 επιστημονικά άρθρα για τον κορωνοιό γράφτηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου 2020.

Ο αριθμός αυξήθηκε σε 44.013 έως τα μέσα Ιουλίου και σε  87.515’έως αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με  ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο  Scientometrics.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η έρευνα στον κορωνοιό έφτασε σε αυτό το επίπεδο σε περίπου 5 μήνες.

Τον Ιούλιο, άρθρο στο PLOS ONE, ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ ήταν πρώτες στην έρευνα στον κορωνοιό τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Η νέα έρευνα, ανακάλυψε μεγάλη πτώση της συμβολής της Κίνας όταν υποχώρησαν τα ποσοστά λοιμώξεων στη χώρα. Κινέζοι επιστήμονες συμμετείχαν στο 47% των άρθρων  που δημοσιεύτηκαν παγκοσμίως μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του 2020, σε σύγκριση με το 16% όλων των άρθρων το διάστημα 13 Ιουλίου- 5 Οκτωβρίου.

 

Πηγές:
Scientometrics.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων για την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca
Αντίδραση φαρμακοποιών για την απένταξη του Lonarid από τη λίστα αποζημιούμενων φαρμάκων
Η ΕΙΝΑΠ για την αντικατάσταση της επιστημονικά υπεύθυνης στη ΜΕΝΝ του "Έλενα Βενιζέλου - Αλεξάνδρα"