Όλες οι πληροφορίες μία μέρα πριν την διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων στην Γερμανία, συγκλίνουν πως η χώρα οδεύει προς παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τις 28 Μαρτίου. Την ίδια στιγμή πάντως από την ερχόμενη Δευτέρα ενδέχεται να υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες,  χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από σχέδιο απόφασης, αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να είναι εφικτή η συνάντηση πέντε μελών από δύο νοικοκυριά, ενώ για τις γιορτές του Πάσχα σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπονται εξαιρέσεις καθώς θα μπορούν να γίνονται από 2-5 Απριλίου επισκέψεις συγγενών, όταν θα συναντώνται περισσότερα από δύο νοικοκυριά.  Βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία και αγορές με είδη κηπουρικής προβλέπεται να είναι ανοιχτά σε όλα τα κρατίδια. 

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το "Spiegel", στην κατοχή του οποίου βρίσκεται το σχέδιο απόφασης, δεν είναι σύμφωνοι όλοι οι αρχηγοί των κρατιδίων. Κάποιοι τάσσονται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων και κάποιοι άλλοι συνιστούν μεγαλύτερη προσοχή. Επίσης δεν αναμένεται από όλους κάποιο ενιαίο σχέδιο απόφασης από την αυριανή συνάντηση κορυφής μεταξύ της καγκελαρίου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων.   

Κάποιοι από τους τοπικούς πρωθυπουργούς ανησυχούν σοβαρά που οι αριθμοί των κρουσμάτων ανεβαίνουν συνεχώς και θεωρούν ότι εν μέσω τρίτου κύματος που είναι μια νέα πανδημία μέσα στην πανδημία και με δεδομένη την καθυστέρηση στους εμβολιασμούς το μόνο που θα πρέπει να γίνει, είναι αφενός να κρατηθούν τα κρούσματα σε χαμηλά επίπεδα και αφετέρου να γίνουν υποχρεωτικά τα τεστ στους αντίστοιχους τομείς, και μόνο τότε να πάει η χώρα σε χαλάρωση των μέτρων. 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο