Ακραίες καταστάσεις δημιουργεί στα νοσοκομεία της Αττικής η πίεση των αυξημένων λοιμώξεων από κορωνοϊό.

Νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν λόγο για "έξωση" σε όλες τις άλλες νοσηρότητες και κινδύνους στη ζωή ασθενών.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει πως κεντρικά νοσοκομεία ξεκινούν εφημερία, χωρίς να διαθέτουν ούτε μία κλίνη ΜΕΘ CoViD.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το "Ιπποκράτειο" εφημερεύει με μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ. Μέχρι και προχθές, εφημέρευε για ασθενείς με CoViD-19 χωρίς ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ. Την Παρασκευή, είχε 2 ασθενείς στις 7 κλίνες ΜΕΘ και το Σάββατο 6.

Χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ εφημερεύουν τα νοσοκομεία "Τζάνειο", Κρατικό Νίκαιας, "Αμαλία Φλέμιγκ", Δυτικής Αττικής, "Παμμακάριστος" και "Αλεξάνδρα".

Οι ασθενείς που διασωληνώνονται, διακομίζονται σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, εάν το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας τους...

Το Σάββατο, εφημερεύουν το "Ασκληπιείο" της Βούλας και το "Θριάσιο" χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Οι ΜΕΘ του "Γ. Γεννηματάς", του "Σισμανόγλειου" και του "Ελπίς" είναι σταθερά γεμάτες (16, 14 και 6 κλίνες αντίστοιχα). Το ίδιο συμβαίνει και με το "Αγία Όλγα", ενώ στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" υπάρχει μία κενή θέση.

"Δεν επιτρέπεται νοσοκομείο να υποδέχεται και να νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό, χωρίς διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ", τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Έξωση

Το μέλος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δέσποινα Τοσονίδου δήλωσε στο TVXS πως το σύστημα Υγείας πάσχει σοβαρά και κάνει έξωση σε όλες τις άλλες νοσηρότητες:

"Οι συνέπειες της covidoποίησης είναι δραματικές και αυτό το έχουν ζήσει οι πολίτες της βόρειας Ελλάδας", αναφέρει η κ. Τοσονίδου και προσθέτει:

"Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική. Το να μειώνεις τα χειρουργεία κατά 80% σημαίνει πως σημαντικά περιστατικά δεν θα γίνουν. Τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;