Στους 43 έχουν ανέλθει οι προσβληθέντες από νέα γρίπη, οι οποίοι εκδήλωσαν πνευμονία. Από αυτούς, οι 37 έχουν ιαθεί πλήρως.

Εννέα ακόμη άτομα νοσηλεύτηκαν ή παραμένουν για νοσηλεία μετά από σοβαρά επιπλοκή της υγείας τους. Οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δύο διέφυγαν τον κίνδυνο και τρεις έχουν ιαθεί και επιστρέψει στα σπίτια τους.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε, επίσης, ότι συστήνονται μία σειρά από νέα όργανα, τα οποία θα συνδράμουν στο έργο επιτήρησης και ελέγχου της πανδημίας.

Μεταξύ αυτών, είναι η Ανώτατη Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας για τη Γρίπη, η Επιτροπή επιδημιολογικής επιτήρησης και η επιτροπή κλινικής επιτήρησης. Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας ζήτησαν, επίσης, τη συνδρομή του ΙΚΑ και των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και των δήμων.

Για το θέμα των εμβολίων, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει καιρός μέχρι την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου και πως τον Σεπτέμβριο αναμένονται οι πρώτες παρτίδες. Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε ότι η άδεια χορήγησης των εν λόγω εμβολίων θα δοθεί στα μέσα Οκτωβρίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας