Hμέρα Εθελοντισμού σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, πραγματοποίησε φέτος η Amgen, στη Στέγη Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας».

Μέσω της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι της εταιρίας, έδωσαν μήνυμα εγκάρδιας συμμετοχής και αλληλέγγυας προσφοράς στο κοινωνό σύνολο, δημιουργώντας κυριολεκτικά και μεταφορικά, ένα κλίμα ζεστασιάς για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Στέγη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δώρισε κλιματιστικές μονάδες και επαρκή ποσότητα πετρελαίου, επιθυμώντας να συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ζεστού περιβάλλοντος για τα 23 παιδιά που φιλοξενούνται στο κτίριο έκτασης 1.200 τμ της Στέγης Ανηλίκων Πειραιά.

Παράλληλα, σε μία ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 οι εθελοντές της Amgen πήραν τις θέσεις τους στους πάγκους του Χριστουγεννιάτικου εργαστηρίου που στήθηκε στη Στέγη, βοηθώντας τα παιδιά να φτιάξουν γλυκά, κατασκευάζοντας χειροτεχνίες και συμμετέχοντας σε διασκεδαστικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην εταιρεία Amgen, για την πολύτιμη προσφορά της στο έργο μας. Τέτοιες ενέργειες εν μέσω αυτών των δύσκολων συγκυριών συνδράμουν σημαντικά στο έργο που επιτελείται για τα παιδιά», σημείωσε η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας», κ. Αγγελική Κουζούμη, συμπληρώνοντας ότι «η συμβολή των εργαζομένων της Amgen έδωσε μια χαρούμενη νότα στην καθημερινότητα των παιδιών που φιλοξενούνται στη Στέγη».

Παρών στην εκδήλωση, ως μέλος της ομάδας εθελοντών, ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της Αmgen Hellas, κ. Matyas Lakatos, ο οποίος ανέφερε σχετικά: «Παράλληλα με την ερευνητική της δραστηριότητα, η Amgen αναπτύσσει έντονη κοινωνική δράση, υποστηρίζοντας ενεργά τις κοινωνίες στις οποίες ζει και εργάζεται το προσωπικό της, το οποίο με τη σειρά του συμμετέχει εθελοντικά αφιερώνοντας χρόνο προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος όλων των εθελοντών της Amgen Hellas ήταν η συνολική προσφορά στην εύρυθμη λειτουργιά της Στέγης και η διευκόλυνση του πολύτιμου έργου που αυτή επιτελεί».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Λιγότερη καθιστική ζωή κατά μισή ώρα μειώνει την υπέρταση στους ηλικιωμένους [μελέτη]
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα