Σειρά δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ανέπτυξε κατά το 2014 η φαρμακευτική Φαρμασέρβ – Λίλλυ, κοινοπραξία της Ελληνικής εταιρείας Φαρμασέρβ και της Αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Eli Lilly, την οποία και εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ, θέτοντας τον ασθενή στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της, παρέχει στον Έλληνα ασθενή υψηλής ποιότητας, πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα που προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις σε σημαντικές ασθένειες όπως, ο Διαβήτης, ο Καρκίνος, η Οστεοπόρωση, οι Ψυχικές Διαταραχές, η Στυτική Δυσλειτουργία, η Υπερλιπιδαιμία.

Ταυτόχρονα, παρέχει υποστηρικτικά προγράμματα εκπαίδευσης ασθενών για καλύτερη χρήση των φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών υλικών, ώστε να επιτυγχάνονται τα μέγιστα αποτελέσματα και συμμόρφωση στην ενδεδειγμένη και υποδεικνυόμενη από τον θεράποντα ιατρό, θεραπεία.

Στο πλαίσιο των δράσεων για πρόσβαση των ασθενών στις ενδεδειγμένες θεραπείες τους, η Φαρμασέρβ Λίλλυ, δεσμεύεται για τη διατήρηση σταθερού αυτού του στόχου και κατά το 2015, μέσω και δωρεών φαρμάκων σε νοσοκομεία, κοινωνικά φαρμακεία και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.

Δράσεις

Συγεκεκριμένα πέρυσι, οι δωρεές φαρμάκων σε νοσοκομεία και ΜΚΟ ανέρχονται σε 13.900 περίπου συσκευασίες και αφορούν κυρίως σε ογκολογικά, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ινσουλίνες αλλά και σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Τα φάρμακα αυτά διατέθηκαν: στα Νοσοκομεία «Μεταξά», Γ.Ν.Α « Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α « Ο Ευαγγελισμός», «Θεαγένειο», Ογκολογικό ιατρείο Γ.Ν.Θώρακος "ΣΩΤΗΡΙΑ", Κ. Υγείας Καρλοβασίου Σάμου και τα Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμου Κρωπίας, Δήμου Ναυπακτίας, Δήμου Σαλαμίνας – Στάση Ζωής, Νομού Θεσσαλονίκης-Παύλος Μελάς.

Επίσης συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Άπορους και Ανασφάλιστους» ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφηκαν από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 2014 διατέθηκαν 900 περίπου συσκευασίες σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας μέσω αυτού του Δικτύου.

Ταυτόχρονα η εταιρία προχώρησε σε οικονομική υποστήριξη ύψους 5.500 ευρώ μέσω εταιρικών καταχωρήσεων σε περιοδικά και ιστοσελίδες συλλόγων ασθενών ή ΜΚΟ όπως: το Βήμα της ΠΕΝΔΙ, Σακχαρώδης Διαβήτης – Φροντίδα για όλους της ΕΛΟΔΙ, περιοδικό «Γλυκιά ζωή» της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Μέσω δωρεών 18.800 ευρώ, η εταιρία στήριξε συλλόγους ασθενών με Διαβήτη, Καρκίνο ή οστεοπόρωση όπως ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Θεσσαλονίκης « Άγιος Δημήτριος», ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Δράμας, ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Πιερίας και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη».

Εκστρατεία ενημέρωσης

Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών – χορηγών της εκστρατείας ενημέρωσης για τον ΣΔ που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πειραιά και Νήσων κατά τη διάρκεια του 2014.
Στόχοι της εκστρατείας «Άνοιξε το δρόμο στη ζωή» ήταν η έγκυρη ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη, η αποστιγματοποίηση των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση. Η δραστηριότητα αυτή απευθυνόταν σε άτομα με διαβήτη, στις οικογένειες, στους φίλους τους, στα ΜΜΕ και στο ευρύ κοινό. Η εκστρατεία πλαισιώθηκε από εξαίρετους εξειδικευμένους στο διαβήτη γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι ενημέρωσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας σχετικά με το ΣΔ και την επιτυχή διαχείρισή του, μέσα από επιστημονικές ημερίδες και έντυπο υλικό που δινόταν σε κεντρικά σημεία των 3 σταθμών της εκστρατείας.

Η έναρξη της εκστρατείας έγινε στις 25 Ιουνίου με ενημερώσεις στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά και με Σεμινάριο με τίτλο «Βλέποντας το διαβήτη σφαιρικά» στο ξενοδοχείο Θεοξένια, συνεχίστηκε με δεύτερο σταθμό τη Σαλαμίνα στις 5 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε με αντίστοιχες δράσεις στην Αίγινα στις 12 Ιουλίου.

Υποστήριξη του «Διαβητικού Χωριού»

Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών-χορηγών του Διαβητικού Χωριού που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου 2014, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στη Δράμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη. Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας συζητήσεις και workshops με συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας και άτομα με διαβήτη, ενώ στις 7 και 8 Νοεμβρίου στήθηκε το Διαβητικό Χωριό στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, με θεματικές γειτονιές – τέντες, ενημέρωσης, πρόληψης, εκπαίδευσης, αυτοελέγχου, διατροφής, άθλησης, παιδότοπο κτλ δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες πολίτες να ενημερωθούν για το διαβήτη, τις συνέπειες αλλά και τη σωστή διαχείρισή του.

«Κρίκος Ζωής»

Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ έγινε «Κρίκος Ζωής» του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. και του περιπάτου 2 χλμ. «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του», μια ενέργεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 28.9.2014 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνου Μαστού «Άλμα Ζωής».
Με την ευκαιρία αυτή υπήρξε ευαισθητοποίηση των γυναικών της εταιρείας για έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Υποστήριξη με τρόφιμα

Η Φαρμασέρβ–Λίλλυ συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια του 2014 με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε», που συμβάλλει στην καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού και της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, ενώ παρείχε τρόφιμα ή έμμεση οικονομική υποστήριξη με αγορά προϊόντων- αγαθών σε ΜΚΟ και ενορίες της Αττικής.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο