Συνολική χρηματοδότηση ύψους 280.000 ευρώ για 78 κοινωνικά προγράμματα σε 42 χώρες θα διαθέσει το Ίδρυμα Bayer Cares κατά το 2015, στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εθελοντισμού της Bayer.

Το συνολικό ποσό αυτό, θα χρηματοδοτήσει τα παραπάνω προγράμματα με ποσό έως 5.000 ευρώ για κάθε έργο. Στα προγράμματα αυτά που έχουν ξεκινήσει από το 2014, οι εργαζόμενοι του ομίλου με εθελοντική προσφορά και εργασία προσπάθησαν μέσα στο 2014 να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες όπου εργάζονται.

Η χρηματοδότηση διευκολύνει την υλοποίηση καινοτόμων ιδεών που αποσκοπούν στη βελτίωση της φροντίδας υγείας, την καλυτέρευση των προοπτικών εκπαίδευσης και την ανακούφιση κοινωνικών αναγκών.

Από το 2007, το Ίδρυμα έχει ήδη βοηθήσει στην ανάπτυξη 433 έργων σε 59 χώρες με χρηματοδότηση συνολικού ύψους περίπου 1,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στα 78 επιλεγμένα έργα του 2014, περιλαμβάνεται και η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της Bayer Ελλάς, με προσφορά τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής, ενδυμάτων, παιχνιδιών και σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.

Με την πρωτοβουλία αυτή, οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο του Δήμου Αχαρνών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών εξυπηρετεί πάνω από 150 οικογένειες που χρίζουν βοήθειας και έχουν πρόσβαση σε αγαθά, τα οποία προέρχονται ως επί το πλείστον από δωρεές. Τα άτομα που προσέρχονται καθημερινά στο συσσίτιο ξεπερνούν τα 120, ενώ οι καταγεγραμμένοι δικαιούχοι (τακτικοί και περιοδικοί) των παροχών και προσφορών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής ξεπερνούν τους 2800.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας δήλωσε σχετικά: "Η διεύρυνση του κοινωνικού χάσματος έχει οδηγήσει μεγάλα τμήματα των δημοτών μας στο κοινωνικό περιθώριο και τη φτωχοποίηση. Πρακτικές κοινωνικής ευθύνης όπως αυτή των εργαζομένων της Bayer Ελλάς ενισχύουν το κοινωνικό "ανάχωμα" και δημιουργούν προϋποθέσεις για μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή. Ένα ηχηρό και θερμό "ευχαριστώ" θα πρέπει να φτάσει στην κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά που συμμετείχαν και συνέβαλαν. Η βοήθεια των εργαζομένων της Bayer Ελλάς είναι πολύτιμη και εξακολουθεί και είναι απαραίτητη".

«Η εθελοντική δέσμευση των εργαζομένων στη Bayer Ελλάς είναι εντυπωσιακή», δήλωσε η Communications Manager της εταιρείας κ. Σόνια Μουσαβερέ και υπεύθυνη συντονισμού των εθελοντικών δράσεων των εργαζομένων. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την αναγνώριση των προσπαθειών μας από το ίδρυμα Bayer Cares και για την επιπλέον υποστήριξη που εξασφαλίσαμε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών. Θα συνεχίσουμε αυτό το έργο μας, ώστε ακόμα και έξω από τον εργασιακό χρόνο και χώρο, να «ζούμε» την αποστολή μας «Bayer: Επιστήμη Για Μια Καλύτερη Ζωή» με υποδειγματικό τρόπο».