Εθελοντική δράση στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης εθελοντών δοτών δειγμάτων μυελού των οστών διοργάνωσαν στις 25 - 26 Απριλίου στους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας η Κλινική ΡΕΑ και ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», υπό την αιγίδα των δύο δήμων.

Στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας το κοινό ενημερώθηκε για τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού.

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, Βιοπαθολόγος και Διευθυντής των Κεντρικών Εργαστηρίων και του Κέντρου Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Κλινικής ΡΕΑ, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότατα που κρύβει η θαρραλέα αυτή εθελοντική πράξη.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης για τη δωρεά μυελού των οστών, μίλησε ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος-Αιματολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», τονίζοντας τις ανάγκες που υπάρχουν για την εξεύρεση εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ο οποίος στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια εξεύρεσης εθελοντών δοτών. Και ο ίδιος έχει εγγραφεί ως εθελοντής δότης. Ο κ. Ρέμος κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην κοινωνική αυτή δράση, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ό,τι μας έχει μείνει πια, στην κοινωνία που ζούμε, είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη και δεν πρέπει να το χάσουμε αυτό. Τίποτε δεν είναι σημαντικότερο από την ίδια τη ζωή».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Κλινικής ΡΕΑ, κ. Κυριάκος Μητσάκος Μπαρμπαγιάννης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος, εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων, καθώς επίσης και εκπρόσωπος της περιφερείας Θεσσαλίας.

Η Κλινική ΡΕΑ εκπροσωπήθηκε επίσης και από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Σακκά, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και γενικότερα αυτή τη σημαντική εθελοντική δράση.

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης ειδικό κλιμάκιο της Κλινικής ΡΕΑ και του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας λάμβαναν δείγματα μυελού των οστών μέσω της απλής δειγματοληψίας σίελου δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές δότες.

Την Κυριακή 26 Απριλίου, ο ειδικό κλιμάκιο της ΡΕΑ και του «όραμα Ελπίδας» βρέθηκε στο κέντρο των Τρικάλων με σκοπό την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και συλλέχθηκαν περισσότερα από 200 δείγματα, που πλουτίζουν λίγο τη «φτωχή», για τα δεδομένα της χώρας μας, λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Το Κέντρο Λήψης Δειγμάτων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Κλινικής ΡΕΑ εντείνει τις προσπάθειες για εξεύρεση εθελοντών και όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της προσπάθειας, κ. Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, «πρωτοβουλίες σαν και αυτή μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο και για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον».

Καταλήγοντας, επανέλαβε το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης που τονίζει «Γίνε και εσύ δωρητής μυελού των οστών γιατί... «Ίσως είσαι απλά ένα άτομο σ‘ αυτόν τον κόσμο, όμως για κάποιον μπορείς να γίνεις ολόκληρος ο κόσμος».

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management