Δωρεάν ιατρικές & διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους.

Το πρόγραμμα «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2013 και συνεχίζεται με την εθελοντική στήριξη όλου του προσωπικού του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο 100 εθελοντών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που αποτελούταν από ιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό ταξίδεψε στην Καλαμπάκα, όπου εξέτασε περίπου 2.000 κατοίκους και πραγματοποίησε 12.000 δωρεάν ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν από ομάδα 40 γιατρών, 16 διαφορετικών ειδικοτήτων που περιλάμβανε αγγειοχειρουργούς, αναισθησιολόγους, ακτινολόγους, γυναικολόγους, δερματολόγους, καρδιολόγους, ορθοπεδικούς, ουρολόγους, οφθαλμιάτρους, νευρολόγους, παθολόγους, παιδιάτρους, πλαστικούς χειρουργούς, πνευμονολόγους, χειρουργούς και ωτορινολαρυγγολόγους, στο Συνεδριακό Κέντρο της περιοχής, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα με εξοπλισμό που μεταφέρθηκε για το σκοπό αυτό, με οχήματα του ΥΓΕΙΑ.

Οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν απ’ όλες τις ειδικότητες των ιατρών και να διενεργήσουν διαγνωστικές εξετάσεις: αιματολογικές, υπερηχογραφήματα σώματος, pap tests, γυναικολογικούς υπερήχους, καρδιογραφήματα και triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις.

Παράλληλα έγιναν 100 μικροεπεμβάσεις, αντιμετωπίσθηκαν 10 έκτακτα περιστατικά ενώ κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή ενός ασθενή σε κρατικό Νοσοκομείο της περιοχής με το ασθενοφόρο του ΥΓΕΙΑ, ύστερα από γνωμάτευση της ιατρικής ομάδας του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.
Επιπλέον, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, έναν απινιδωτή, πιεσόμετρα καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο