Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Νεφρού (20 Ιουνίου), η εταιρεία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ οργανώνει αθλητική δράση με βασικό σύνθημα «Βάλε γκολ στον καρκίνο του νεφρού».

Για τους ανθρώπους της ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ, η Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 θα είναι γεμάτη  δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του νεφρού. Κατά τη διάρκεια αυτής της αθλητικής δραστηριότητας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα προσπαθήσουν να βάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, χτυπώντας πέναλτι και για κάθε γκολ η ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕ θα συγκεντρώνει χρηματικό ποσό που θα αποδοθεί ως δωρεά στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, συμμετέχει εθελοντικά και αφιλοκερδώς ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και θρύλος των γηπέδων, Νίκος Σαργκάνης.

Σχετικά με τον Καρκίνο του Νεφρού

Ο καρκίνος του νεφρού αντιπροσωπεύει περίπου το 3% όλων των καρκίνων, με την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στις δυτικές χώρες. Γενικά, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 2 δεκαετιών, υπήρξε ετήσια αύξηση της επίπτωσης κατά 2% τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη, οδηγώντας σε περίπου 99.200 νέες περιπτώσεις και 39.100 θανάτους  που συνδέονται με τον καρκίνο του νεφρού στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018. Υπάρχει υπεροχή 1,5: 1 στους άντρες, με μέγιστη συχνότητα εμφάνισης στην ηλικία 60-70 ετών.

Η αιτιολογία εμφάνισης  περιλαμβάνει παράγοντες του τρόπου ζωής όπως το κάπνισμα, την παχυσαρκία και την υπέρταση. Έχοντας ένα πρώτου βαθμού συγγενή με ιστορικό καρκίνο νεφρού  σχετίζεται επίσης με αυξημένο κίνδυνο. Το πιο αποτελεσματικό για την προφύλαξη  προτείνεται να  είναι η αποφυγή καπνίσματος  και η διατηρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποτελεί Σωματείο με σημαντική δράση στην ειδική μέριμνα, την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου. Η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για την πρόληψη του καρκίνου και οι τρόποι και μέθοδοι έγκαιρης διάγνωσης του, αποτελεί καταστατική υποχρέωση του Σωματείου όπως και διδαχή των Λειτουργών Υγείας με συστηματικά μαθήματα και κατανοητές απλές ομιλίες προς το κοινό σε πανελλήνια κλίμακα.

Η προληπτική ιατρική είχε γίνει πλέον κεντρική επιδίωξη των λειτουργιών και του μεγάλου έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που επί 50 χρόνια έχει ηγετική θέση στον Αντικαρκινικό Αγώνα στη χώρα μας και με Διεθνή αναγνώριση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας www.cancer-society.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πανδημία οδήγησε σε μέτριες καθυστερήσεις σε αναπτυξιακά ορόσημα για βρέφη και μικρά παιδιά
ΕΟΦ: 234 φάρμακα σε έλλειψη, 45 νοσοκομειακά, 6 σκιαγραφικά, 4 εμβόλια [κατάλογος]
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα