Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία RAFARM ταξίδεψε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στην Άρτα, τον τέταρτο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί και Μεγάλοι». Το πρόγραμμα «Μικροί και Μεγάλοι» πραγματοποιείται με αποκλειστικό χορηγό τη RAFARM και έχει σχεδιαστεί από κοινού με τον Οργανισμό Άγονη Γραμμή Γόνιμη, με στόχο να στηρίξει την τοπική κοινωνία μέσω της προσφοράς σχολικών φαρμακείων σε δημοτικά σχολεία και υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε μη κερδοσκοπικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας, το χρονικό διάστημα 2018 - 2020.

Η εκδήλωση της επίσημης παράδοσης πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνικου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνου Πατήλα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των  διευθυντών των δημοτικών σχολείων, καθώς και εκπροσώπων της μη κερδοσκοπικής Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής, της RAFARM, της Άγονης Γραμμής Γόνιμης και άλλων τοπικών φορέων. Συν-διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παραδόθηκαν 53 σχολικά φαρμακεία, ένα για κάθε Δημοτικό σχολείο των τεσσάρων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας: Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη. Το πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών είναι εναρμονισμένο με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, ενώ εντός του φαρμακείου περιλαμβάνονται και οδηγίες Πρώτων Βοηθειών. Στο πλαίσιο του προγράμματος, ενισχύθηκε επίσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βάσει των αναγκών που η ίδια καθόρισε, η μη κερδοσκοπική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Γηροκομείο Γεωργίου & Σοφίας Μάτσου - Ιερά Μητρόπολις Άρτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης, κ Καλλίνικος, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συγχαίρω και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, την Rafarm και την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, για την προσφορά φαρμακευτικού υλικού στις Σχολικές Μονάδες, αλλά και στο Γηροκομείο της Άρτας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ» και συμπλήρωσε: «Λόγω του ορεινού γεωγραφικού περιβάλλοντος της περιοχής της Μητροπόλεως Άρτης, οι ανάγκες είναι μεγάλες. Το Γηροκομείο της Άρτας, περιθάλπει ανθρώπους οι οποίοι έχοντας αγωνισθεί επί πολλά χρόνια, ευρίσκονται λόγω ηλικίας σε δυσκολία να συντηρηθούν μόνοι τους. Το πρόγραμμα «ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ» έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι το χάσμα των γενεών γεφυρώνεται μέσα από την αγάπη. Διότι, οι ανάγκες ενώνουν τους μαθητές των Σχολείων και τους Τροφίμους του Γηροκομείου. Εύχομαι ο Θεός να αναδεικνύει πάντοτε πρότυπα προσφοράς και αλληλεγγύης προς μίμηση».

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνος Πατήλας κατά την έναρξη της εκδήλωσης ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω την πρωτοβουλία του προγράμματος Μικροί και Μεγάλοι, της φαρμακευτικής εταιρίας RAFARM και του οργανισμού Άγονη Γραμμή Γόνιμη που στοχεύει στην στήριξη των τοπικών κοινωνιών σε διάφορες περιφέρειες της Ελλάδας και σας καλωσορίζω στην Άρτα. Η Περιφερειακή ενότητα της Άρτας στηρίζει πάντα τέτοιου είδους δράσεις  που αφορούν σε ουσιαστική προσφορά προς τους συμπολίτες μας και συμβάλλουν στην κάλυψη αναγκών τους, ιδιαιτέρως δε όταν αυτές αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι».

Ο Άρης Μητσόπουλος, Αντιπρόεδρος της RAFARM δήλωσε σχετικά: «Με τέταρτο σταθμό την Άρτα συνεχίζουμε το όμορφο ταξίδι μας ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας με διακριτικότητα και ευαισθησία δύο σημαντικές ηλικιακές ομάδες συνανθρώπων μας, και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως που μέσω του προγράμματος «Μικροί Μεγάλοι» έχουμε τη δυνατότητα να  βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους. Συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας και εργαζόμαστε με προσήλωση ώστε, τόσο μέσω των φαρμακευτικών μας προϊόντων αλλά και  των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιούμε, να συμβάλλουμε σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».  

Ο πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, Στέφανος Νόλλας ανέφερε ότι: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το πρόγραμμα "Μικροί και Μεγάλοι" γιατί υποστηρίζει τη σημασία της υγείας σε δύο βασικές πληθυσμιακές ομάδες, τα παιδιά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ο νομός Άρτας είναι η τέταρτη στάση του προγράμματος και χαιρόμαστε που μας δόθηκε η ευκαιρία να παρέχουμε στα δημοτικά σχολεία  και στο γηροκομείο απαραίτητο εξοπλισμό, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση των υπηρεσιών παροχής υγείας σε ανθρώπους που ζουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!