Η Janssen Ελλάδος ανακοινώνει την έκδοση της «Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2016-2018». Η δεύτερη αυτή έκδοση βασίστηκε στο διεθνώς αναγνωρισμένο και απαιτητικό πρότυπο Standards (In Accordance – Core) του οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI) και αποτυπώνει λεπτομερώς τις δεσμεύσεις, τις αρχές και τη στρατηγική αλλά και τις επιδόσεις της Janssen στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Η Janssen Ελλάδος ενθαρρύνει και εφαρμόζει βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές, με γνώμονα τον άνθρωπο και με σκοπό να προάγει έννοιες και αξίες θεμελιώδεις για την εταιρική της υπόσταση όπως το προσωπικό της, το περιβάλλον, την κοινωνία, τη φαρμακευτική αγορά και φυσικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα όντας ένα θετικό παράδειγμα για τον κλάδο, αναπτύσσει πρωτοβουλίες που συνδέουν ιδανικά όλους τους παράγοντες του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται με την ιατρική και επιστημονική καινοτομία.

‘’Μερικά μόνο από τα σημαντικά επιτεύγματα της Janssen Eλλάδος την τελευταία τριετία στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας είναι τα εξής:

Επενδύοντας στους ανθρώπους μας, αυξήσαμε κατά 14% το ανθρώπινο δυναμικό μας από το 2016 έως το 2018 με τις διευθυντικές θέσεις στο σύνολό τους να καλύπτονται κατά το ήμισυ από γυναίκες. Επιπλέον, στηρίζοντας με έργα τον θεσμό της οικογένειας παρέχεται άδεια πατρότητας έως 8 εβδομάδες στους εργαζομένους μας.

Στον τομέα της εθελοντικής συμμετοχής συνεχίζεται αμείωτη η προσφορά στις τοπικές κοινωνίες με τις δράσεις εθελοντισμού του προγράμματος Janssen4Good, ενώ πραγματοποιείται πρόγραμμα εκπαίδευσης φροντιστών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.
Στον τόσο ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, ο θεσμός των «Πράσινων Γραφείων» (Green Offices), ενισχύεται με μεγαλύτερες πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικά φιλικές πρακτικές στο χώρο εργασίας, ενώ ο στόλος των αυτοκινήτων της εταιρείας ανανεώθηκε με νέα οχήματα και εφαρμόστηκαν πολιτικές στη συνεχή προσπάθεια για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος ανά εργαζόμενο της εταιρείας μας.

Στον κλάδο της υγείας και της ποιότητας ζωής εφαρμόστηκαν νέα συστήματα διασφάλισης κατά της διαφθοράς και της προστασίας δεδομένων, βρίσκεται σε λειτουργία υπεύθυνη πολιτική εξυπηρέτησης πελατών και διαχείρισης παραπόνων. Παράλληλα, δημιούργησε το Janssen Medical Cloud. Πρόκειται για τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας, η οποία προσφέρει στον ιατρό άμεση πρόσβαση σε χρήσιμο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό καινοτομώντας προς όφελος των ασθενών και συμβάλλοντας στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.’’

Στην παρούσα Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας περιλαμβάνονται και οι μελλοντικοί στόχοι της εταιρείας για την επόμενη τριετία καθώς και η δέσμευσή μας στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2030 (Sustainable Development Goals).

Με αφορμή την έκδοση της «Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2016-2018», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Μ. Παπαταξιάρχης, δήλωσε: «Συνεργασία, σύνθεση, ομαδικότητα, ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, σεβασμός στη διαφορετικότητα, καθαρό περιβάλλον, διαφάνεια και ο ασθενής στο επίκεντρο είναι μερικές μόνο από τις βασικές μας αξίες που προσπαθούμε καθημερινά να υπηρετούμε. Βασικές προτεραιότητες της Janssen είναι οι άνθρωποι, η συνέχεια, η διάρκεια και ο εμπλουτισμός της κοινωνικής της υπευθυνότητας. Στη Janssen Ελλάδος προσπαθούμε μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο, να διευρύνουμε μια ξεχωριστή, μία μοναδική εταιρική κουλτούρα που διαπνέει όλο τον οργανισμό και κάνει την εταιρεία μας τον υπεύθυνο εταιρικό πολίτη που, τόσο εμείς όσο και όσοι επηρεάζονται από τις δραστηριότητες μας, θα θέλαμε να είναι. Αυτός ο δρόμος απαιτεί κόπο και δέσμευση. Αλλά στη Janssen είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη νέα Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας για την τριετία 2016-2018».

 

Η νέα Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας έχει ήδη αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Janssen Ελλάδος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ