Προκειμένου να στηρίξει τους εργαζομένους της, τους ασθενείς και τους παρόχους υγείας απέναντι στη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 η Chiesi Farmaceutici ένας διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα (Chiesi Group) ανακοίνωσε μία σειρά από νέα μέτρα.  Σε αυτά περιλαμβάνεται καταρχήν η δημιουργία ενός κονδυλίου 3 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Αυτά τα χρήματα προορίζονται για μία σειρά ενεργειών, όπως δωρεές εξοπλισμού ατομικής προστασίας, ειδικών αναπνευστήρων και αντισηπτικού gel, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών φορέων. Ο Όμιλος επίσης έχει δωρίσει φάρμακα για αναπνευστικές παθήσεις σε νοσοκομεία της Κίνας και της Ιταλίας. Επιπλέον, η Chiesi δημιούργησε μια διαδικασία όπου οι άνθρωποί της στην Ιταλία προσφέρουν «εικονικές» ώρες εργασίας σε μια ένωση εθελοντών της Πάρμα για την  αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Οι προσφερόμενες αυτές δεδουλευμένες ώρες μετατράπηκαν στη συνέχεια σε χρηματική δωρεά, η οποία διπλασιάστηκε ως ποσό από τον Όμιλο Chiesi. Ήδη μέσα σε δύο εβδομάδες έχουν συγκεντρωθεί περίπου 70.000€.

«Ως απάντηση σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση της υγείας, η Chiesi παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών της, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ευημερία τους. Αυτό αποτελεί τον πυρήνα όλων των αποφάσεων του Ομίλου αναφορικά με την πανδημία», δήλωσε ο Ugo Di Francesco, CEO του Ομίλου Chiesi. «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παραγωγή και προμήθεια των φαρμάκων μας στα νοσοκομεία, στους γιατρούς και στους ασθενείς που βασίζονται σε αυτά. Ως φαρμακευτικός όμιλος, αξιοποιούμε την τεχνογνωσία, τους πόρους και τα υλικά που έχουμε διαθέσιμα ώστε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν στους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως ενώ εξετάζουμε τρόπους για να αυξήσουμε τη συνεισφορά μας, καθώς οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με όλους τους συνεργάτες μας και όλους τους φορείς, τοπικούς, εθνικούς ή περιφερειακούς σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να τους υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Είναι τιμή μας που μπορούμε να συνδράμουμε στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Καθώς αυξάνουμε τις πρωτοβουλίες μας για την προστασία των  ανθρώπων μας και των ασθενών μας, θέτουμε πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους», δήλωσε ο Alberto Chiesi, Πρόεδρος του Ομίλου Chiesi. «Είμαι βαθύτατα υπερήφανος για την αφοσίωση που επέδειξαν οι άνθρωποι της Chiesi σε αυτές τις δύσκολες ώρες και θα ήθελα να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου».  

«Η Chiesi Hellas κάνοντας πράξη το όραμα και τις δεσμεύσεις του Ομίλου ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα μας προσφέροντας τη βοήθειά της με ποικίλους τρόπους», δήλωσε ο Σταύρος Γ. Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas. «Μέχρι τώρα έχουμε ανταποκριθεί σε αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για την  υποστήριξη της Πνευμονολογικής Κλινικής και της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων με τη δωρεά 7 monitor τύπου Η8 για την σωστή παρακολούθηση των βαρέως πασχόντων ασθενών με λοίμωξη από SARS-CoV-2 καθώς και με 300 αεροθαλάμους για την χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων, σε ασθενείς με COVID-19. Επιπλέον, η Chiesi Hellas συνδράμει μέσω του ΣΦΕΕ στην κάλυψη των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας νοσοκομειακό εξοπλισμό, φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Τέλος, εμπλουτίσαμε την διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης για την χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια «#happyBREATHday», με επιπλέον ενημερωτικά βίντεο από ειδικούς Πνευμονολόγους αναφορικά με την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, απευθυνόμενοι πλέον όχι μόνο στους ασθενείς με ΧΑΠ, αλλά και στον γενικότερο πληθυσμό. Το σύνολο του ενημερωτικού υλικού είναι διαθέσιμο μέσω Facebook και YouTube αλλά και στο επίσημο site της καμπάνιας. Ως εταιρεία Benefit Corporation αλλά και ως υπεύθυνοι πολίτες θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε με τον καλύτερο τρόπο στις έκτακτες ανάγκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των ασθενών και των ανθρώπων της Chiesi.»  

Την ίδια στιγμή, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της προστασίας, της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης, οι Ομάδες Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών της Chiesi,  σε όλες τις θυγατρικές της, εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα και διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων, ακολουθώντας τις ενημερώσεις και τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Chiesi, έχει ορίσει το προσωπικό που απαιτείται να έχει φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις της προκειμένου να συνεχίσει η λειτουργία των μονάδων παραγωγής και έρευνας και παρέχει την τεχνική υποστήριξη και τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητα προκειμένου να μπορούν τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού  να δουλεύουν από το σπίτι. Για όλους τους εργαζομένους που συνεχίζουν να δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της, επιπλέον των ήδη υφιστάμενων κανόνων ασφαλείας, έχουν καθιερώθει αυστηροί κανόνες υγιεινής και τήρησης  αποστάσεων.

Ως αναγνώριση της προσπάθειας και της δέσμευσης που δείχνει το ανθρώπινο δυναμικό στην Ιταλία, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 25% για όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσιά της καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Επιπλέον, ο Όμιλος Chiesi ενεργοποίησε επιπρόσθετες παροχές στο ομαδικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης των εργαζομένων της. Τέλος, παρέχεται 24ωρη πρόσβαση σε συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης για όλους τους εργαζόμενους και προωθείται ο εθελοντισμός (εντός εργασιακού χρόνου) προτρέποντας όσους εργαζόμενους μπορούν, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η Chiesi Hellas μέσα από το ομαδικό της πρόγραμμα προσφέρει κάλυψη των εξόδων που τυχόν προκύψουν σε εργαζόμενο της, εάν νοσήσει από COVID-19. Επίσης, η Ομάδα Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών προσφέρει τακτική ενημέρωση σε όλο το προσωπικό καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να προάγει την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής κατά τη διάρκεια της εργασίας εξ αποστάσεως. Στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας, η Chiesi Hellas εφαρμόζει στο 100% των εργαζομένων της, την εργασία εξ αποστάσεως. Ταυτόχρονα διασφαλίζει την ομαλή διάθεση των σκευασμάτων της, θέτοντας ως μέγιστη προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών.