Πιστή στις αξίες της και με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δυναμικές πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2. Οι προτεραιότητες της: η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσής των φαρμάκων της στους ασθενείς και η υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας.

Οι Ασθενείς στο επίκεντρο

Προτεραιότητά της η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων μας με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας έτσι ώστε κάθε ασθενής να μπορεί να έχει πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζεται ανεξαρτήτως των συνθηκών. Επιπλέον, επιταχύνει την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης, εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Επίσης, συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του.  Τέλος, ερευνά την δυνατότητα σκευασμάτων μας εγκεκριμένων για άλλες νόσους ως πιθανές θεραπείες της νόσου COVID-19. 

Εστιάζοντας στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, η εταιρεία θέτει σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Επιπλέον, υποστηρίζει διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής». Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλει η πανδημία COVID-19 υποστηρίζει τη διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Επιστημονική και Υγειονομική Κοινότητα

Αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας η εταιρεία απευθύνει ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τις ηρωικές τους προσπάθειες.  Επιπλέον, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του ιατρικού  προσωπικού  πρώτης γραμμής διοργάνωσε  live web casts παγκόσμιας εμβέλειας στα οποία κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, μοιράστηκαν και συζήτησαν τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, καθώς και την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών. Tα Webcast παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 Επαγγελματίες Υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες ενώ από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.100 Επαγγελματίες Υγείας.

Επίσης, στην ίδια φιλοσοφία η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. ‘’Στην χώρα μας συμμετείχαμε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.’’