Ο κ. Lionel Picard είναι από την 1η Ιουλίου 2020 ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της SANOFI AVENTIS Α.Ε.Β.Ε. Ο κ. Lionel Picard διαδέχεται σε αυτή τη θέση την κ. Michaela Scheiffert, η οποία παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

 O κ. Lionel Picard είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Euromed Marseille στη Γαλλία, και κάτοχος διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Institut d' Administration des Entreprises. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Stallergenes και το 2006 εντάχθηκε στο δυναμικό της Sanofi όπου κατείχε με επιτυχία διάφορες θέσεις στο Οικονομικό τμήμα, το τμήμα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, την Εφοδιαστική αλυσίδα και το Εμπορικό τμήμα. Διαθέτει διεθνή εμπειρία έχοντας εργαστεί στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Τουρκία και το Μαρόκο. Τα τελευταία 3 χρόνια κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Εμβολίων Sanofi Pasteur στη Βόρειο Αφρική.

 Όπως δήλωσε ο κ. Lionel Picard: "Η ανάθεση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου, με τιμά βαθύτατα. Ξεκίνησα να εργάζομαι με μια έντονα δεμένη ομάδα, πλήρως αφοσιωμένη στη συνεργασία με τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακά μας.

Με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Sanofi είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα της Υγείας, που υποστηρίζει την συνεχιζόμενη συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που έχουν και τα δύο συνεργαζόμενα μέρη: την πρόσβαση σε καινοτόμα  φάρμακα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο