'Μπλόκο' στη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τεσσάρων Ταμείων, βάζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.
Από την 1η Απριλίου, οι ασφαλισμένοι του Ταμείου Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), των Τραπεζών (πλην ΤΥΠΕΤ) και της ΔΕΗ, θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις συνταγές και στη συνέχεια θα απευθύνονται στο Ταμείο τους, προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.
Ανάλογο πρόβλημα θα υπάρξει από την 1η Μαϊου και για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Η διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στο μέτρο, εξαιτίας οφειλών ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν τα εν λόγω Ταμεία προς τους φαρμακοποιούς. Για τον ΟΠΑΔ, εκτιμάται ότι το ποσό αυτό ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.
Καλεί τα μέλη του Συλλόγου να καταθέσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου τα αντίγραφα τιμολογίων Δεκεμβρίου μέχρι Φεβρουαρίου, προαναγγέλλοντας και αγωγές.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Ινομυαλγία: Όταν το σώμα πονά, οι εξετάσεις είναι φυσιολογικές και το νόσημα δεν είναι ψυχιατρικό
Αυτοματοποιημένη χορήγηση ινσουλίνης: 3 στους 4 διαβητικούς τύπου 1 επιτυγχάνουν τους γλυκαιμικούς στόχους
Αισθητικοί: Ναι στους ελέγχους και στην προστασία της δημόσιας υγείας – όχι στη συλλήβδην στοχοποίηση του κλάδου