Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Αυγούστου αρχίζουν έλεγχοι για το αίμα όσον αφορά στον ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ 4 άνθρωποι συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με αφορμή δημοσιεύματα του ημερησίου τύπου αναφορικά με την αναστολή αιμοληψιών βεβαιώνεται ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε μονάδες αίματος από το υπουργείο Υγείας.

Τα Κέντρα Αίματος και οι εποπτευόμενες από αυτά Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με το ΥΥΚΑ, το ΕΚΕΑ και μεταξύ τους για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που προκύπτουν.

Ιδιαίτερα στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται κάτω από ειδική εποπτεία και αιμοεπαγρύπνιση όπου δηλώνεται έλλειψη αίματος αντιμετωπίζεται με άμεσες ενέργειες το πρόβλημα με τη μεταφορά μονάδων αίματος από άλλες περιοχές.

Παράλληλα από τη Δευτέρα 23/8/2010 θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων που είχαν συλλεγεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας που βρίσκονταν σ’ αυτές τις περιοχές.

Τέλος, το ΥΥΚΑ έχει δώσει εντολή για εντατικοποίηση των προσπαθειών τόσο από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όσο και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Σε σημερινή συνάντηση των διευθυντών των υπηρεσιών αιμοδοσίας από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας εξειδικεύθηκαν οι οδηγίες που είχαν δοθεί από το ΕΚΕΑ και αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός για τη διαχείριση του αίματος στο πλαίσιο την προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του πυρετού από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσβληθεί 64 άνθρωποι και έχουν χάσει τη ζωή τους 4. Σημειώνεται ότι έως τις 18/08/2010, ώρα 10:00, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 28 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 31 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σοβαρός ο αντίκτυπος από το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ
ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests
ECDC: Πόσοι παίρνουν φάρμακα προφύλαξης πριν από την έκθεση στον HIV - Τι ισχύει στην Ελλάδα