Παρήλθε ο κίνδυνος της γρίπης, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που συλλέγονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τα συστήματα επιδημιολογικής επιτήρησης που λειτουργούν στην χώρα, η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για έκτη συνεχή εβδομάδα.

Ανάλογη είναι η εικόνα και από τα εργαστήρια αναφοράς γρίπης, όπου την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης (18 – 24 Απριλίου 2011) δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα για γρίπη (έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για τη γρίπη: http://www.keelpno.gr/images/stories/keelpno/epoxiki_gripi/week16-2011.pdf).

Από τις 4 Απριλίου 2011, δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Έτσι, κατά την τρέχουσα περίοδο γρίπης 2010 - 2011, ο συνολικός αριθμός νοσηλευθέντων σε ΜΕΘ ανήλθε σε 368.

Μέχρι τις 29 Απριλίου 2011, έχουν συνολικά καταγραφεί 179 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται ακόμη σε ΜΕΘ. Με βάση όλα τα ανωτέρω, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο πολύ περιορισμένης δραστηριότητας του ιού της εποχικής γρίπης και ουσιαστικά 'εκτός εποχής γρίπης'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας