Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), επιχειρεί να βάλει επειγόντως η κυβέρνηση.

Με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, η οποία ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, δίνεται το δικαίωμα συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από όλους τους γιατρούς, συμβεβλημένους και μη.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

'Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του, φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3892/2010 (Α', 189) 'Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων', αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης'.

Επιπλέον Πληροφορίες

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ελληνική μελέτη: Το 78,5% της απώλειας βάρους με τιρζεατίδη ήταν λίπος
"Κρατάμε τη Φλόγα της Ειρήνης, της Ελπίδας και του Ανθρωπισμού Αναμμένη" στο Καλλιμάρμαρο
Καταστολή ωοθηκικής λειτουργίας σε πρώιμο HR-θετικό/HER2 - αρνητικό καρκίνο του μαστού