Νέα επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αυτή τη φορά σε 64χρονο ασθενή, ο οποίος έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια.

Ο ασθενής έφερε σύστημα υποστήριξης της αριστερής κοιλίας για 36 μήνες (από τον Οκτώβριο του 2009), ενώ βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση από τον Φεβρουάριο του 2010.

Η σωτήρια επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την προσφορά της. Επίσης ευχαρίστησε και συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, τον Διοικητή κ.

Απόστολο Λέτσιο και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Καθηγητή κ. Κρίτωνα Φίλο.

Με αυτή τη μεταμόσχευση, το Ωνάσειο κατάφερε φέτος να πραγματοποιήσει 17 επιτυχείς μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που επιτεύχθηκε μέσα σε μια χρονιά από το 1995, έτος έναρξης του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς του Ωνασείου.

Χάρις στην υποστήριξη των στελεχών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άλλων Νοσηλευτικών Κέντρων, το ΩΚΚ ευελπιστεί να επιτύχει το στόχο του, δηλαδή να φθάσει στις 24 – 26 μεταμοσχεύσεις καρδιάς κάθε χρόνο.

Η επίτευξη αυτού του στόχου σημαίνει ότι θα καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας και δεν θα υπάρχει άνθρωπος με μηχανική υποστήριξη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας