Η 18η μεταμόσχευση καρδιάς για φέτος, πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, με δωρεά μοσχεύματος από την Κύπρο.

Η μεταμόσχευση έγινε σε ασθενή 48 ετών με διατατική μυοκαρδιοπάθεια, που έφερε σύστημα υποστήριξης της καρδιάς για 25 μήνες, από τον Νοέμβριο του 2010, ενώ στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση βρισκόταν από τον Ιανουάριο 2011.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τον Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή Δρ. Πέτρο Μάτσα και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ.

Θεόδωρο Κυπριανού για την εξεύρεση μοσχεύματος καρδιάς. Επίσης, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας που προσέφεραν το ελικόπτερο για μεταφορά του μοσχεύματος και της Ομάδας από το Νοσοκομείο της Λευκωσίας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Συνολικά, από το 1998 έως σήμερα, οκτώ ασθενείς του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχουν δεχθεί μοσχεύματα καρδιάς που έχουν προσφερθεί από την Κύπρο, ενώ αντίστοιχος αριθμός Κυπρίων ασθενών έχει κάνει μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο