Σκάνδαλα και παρατυπίες έχουν δείξει οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) Ψυχικής Υγείας.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι οι περιπτώσεις αυτές έχουν σταλεί στον εισαγγελέα και διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ανοχή και ότι 'έχουν τελειώσει αυτά'.

Ανέφερε ότι μόνο για το 2013, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση θα χρηματοδοτηθεί – εκτός του τακτικού προϋπολογισμού - με άλλα 30 εκατομμύρια ευρώ, από το σύμφωνο που υπεγράφη με τον Επίτροπο Άντορ.

Τις επόμενες μέρες - είπε - πρόκειται να εκταμιευθεί η τακτική χρηματοδότησή τους και για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αρκετές μονάδες ψυχικής υγείας, παρόλο που πληρώνονται, δεν εξοφλούν τους υπαλλήλους τους, ώστε να εκβιάζουν το υπουργείο Υγείας με διαμαρτυρίες.

Δ.Κ.  Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εγκαίνια των νέων ΤΕΠ στα νοσοκομεία Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από τον υπουργό Υγείας
Να πίνω παγωμένο ή ζεστό νερό;
Ζάκυνθος: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ύποπτο κρούσμα λεπτοσπείρωσης