Ζωή σε ασθενή 41 ετών, πρόσφερε η δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από νέο άνδρα ηλικίας 19 ετών. Πρόκειται για την 5η μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εντός του 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Κέντρου, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Πέτρο Σφυράκη.

Ο λήπτης, περίμενε το κατάλληλο μόσχευμα από τον Οκτώβριο 2012, υποστηριζόμενος με ενδοφλέβια αγωγή. Η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ομαλά.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την προσφορά της, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τη Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Νικολέττα Γερογιάννη – Γρίτση και τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Γεώργιο Χριστιανόπουλο. Ευχαρίστησε επίσης, την Τροχαία Θεσσαλονίκης για τη συμβολή της στη μεταφορά του μοσχεύματος.

Συνολικά, το πρόγραμμα μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 116 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 27 άτομα, εκ των οποίων 14 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα φάρμακα παρασκευάζονται για ασθενείς, όχι για αποθέματα
Θέλουμε να μας πει το DNA μας από τι μπορούμε να αρρωστήσουμε;
Πώς το ήπαρ βοηθά ορισμένους καρκινικούς όγκους να αντιστέκονται [μελέτη]