Tην Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθούν στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» τα εγκαίνια του συστήματος αναίμακτης στερεοτακτικής βιοψίας βλαβών μαστού (γνωστού ως B.L.E.S.), το οποίο δώρισε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο εξοπλισμός της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου με το σύστημα βιοψίας B.L.E.S. είναι γεγονός με ιδιαίτερη σημασία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στις γυναίκες να υποβληθούν σε βιοψία στις αψηλάφητες βλάβες του μαστού, που ενδεχομένως υποκρύπτουν κακοήθεια, αναίμακτα, ανώδυνα και σε ελάχιστο χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η κλασική χειρουργική αντιμετώπιση, άρα η ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των γυναικών που επιστρέφουν στην εργασία τους και στο οικογενειακό τους περιβάλλον την ίδια ημέρα.

Λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι στο νοσοκομείο εισάγονται ετησίως περίπου 28.500 ασθενείς και από αυτούς οι 4.200 είναι γυναίκες, που χειρουργούνται για βλάβες του μαστού και αφετέρου ότι εξ αυτών (των βλαβών) το 35 με 40% αποδεικνύονται καλοήθης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το χειρουργείο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για αξιοσημείωτο αριθμό περιστατικών.

Αλλά και για τις περιπτώσεις κακοήθειας, το όφελος από τη βιοψία με το σύστημα B.L.E.S. είναι σημαντικό, διότι χάρη στα πλεονεκτήματά του οι γυναίκες ξεπερνούν το φόβο της επίσκεψης στο γιατρό και της διερεύνησης των ύποπτων σημείων, επιτυγχάνοντας έτσι έγκαιρη διάγνωση, η οποία αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ίασης.

'Με τη στήριξη της Διοίκησης και την ευγενή χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη μεσολάβηση της ΜΚΟ «Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών ΕΑΝΠ- Μεταξά» το ογκολογικό αυτό νοσοκομείο, όπου ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία νοσηλείας, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται. Είναι βέβαιο ότι θα χιλιάδες γυναίκες θα ευεργετηθούν διαχρονικά.'

Στα εγκαίνια του νέου εξοπλισμού θα τελεστεί Αγιασμός χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη και του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και άλλων εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας και των ασθενών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις