'Πασαρέλα' κομματικών στελεχών και στελεχών που υποστηρίζονται από τα κυβερνώντα κόμματα, θυμίζουν οι κατάλογοι με τους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Η ποσόστωση που φέρεται να έχει εφαρμοστεί είναι 7 διοικητές ΝΔ για 3 διοικητές ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλοί από τους διορισθέντες ασκούν επάγγελμα άσχετο από εκείνο της διοίκησης μίας νοσηλευτικής μονάδας.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τα της Υγείας, σχολιάζουν δυσμενώς την απομάκρυνση στελεχών με διεθνή εμπειρία, όπως ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Σάββας' κ. Παναγιώτης Μινογιάννης (ΗΠΑ), ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΑΤ κ. Κώστας Καρράς (Αγγλία) και ο διοικητής του νοσοκομείου 'Άγιος Παύλος' Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γούναρης.

Ερωτήματα προκαλεί και η απομάκρυνση του διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου 'Άγιοι Ανάργυροι' κ. Δήμου Μπαρτσώκα.

Στο 'Γ. Γεννηματάς' θυσιάστηκε ο ικανός μάνατζερ Γιώργος Παπαδόπουλος (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ), προκειμένου να αναλάβει ο συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Τσάμης.

Στελέχη

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας 'Έθνος', οι περισσότεροι από τους νέους διοικητές είναι στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων, ενώ κάποιοι χρημάτισαν υποψήφιοι βουλευτές, πρόεδροι και στελέχη των ΝΟΔΕ ή δημοτικοί σύμβουλοι:

Ο 'χάρτης' ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει ως εξής:

Στην 1η ΥΠΕ Αττικής αναλαμβάνει διοικητής του ογκολογικού ''Αγιοι Ανάργυροι' το στέλεχος της ΝΔ Ελευθέριος Μπούλιας, στο 'Λαϊκό' το μέλος του πολιτικού γραφείου της ΝΔ Γιάννης Πατσογιάννης, στο 'Ιπποκράτειο' η πολιτευτής της ΝΔ Μαρία Καρρά.

Στο ογκολογικό ''Αγιος Σάββας' μετακινείται ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Νίκος Φαλδαμής, ο οποίος είναι μάνατζερ και διοικούσε το ' Έλενα». Τη θέση που αφήνει καταλαμβάνει ο Ηλίας Δαλαΐνας, ο οποίος έχει περάσει από την Πολιτική Άνοιξη.

Από τη ΝΔ προέρχεται και ο αναπληρωτής διοικητής του 'Ιπποκράτειου' Νίκος Τουρούτσικας, ενώ συνεργάτης του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου είναι και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ''Αγιος Σάββας' Χαράλαμπος Κανδηλώρος.

Διοικητής στο 'Δαφνί' αναλαμβάνει ο γιατρός Παύλος Θεοδωράκης, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη.

Πολιτευτής της ΝΔ είναι η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου 'Αττικόν' Ευαγγελία Γιαννακάκου, ενώ από το ίδιο κόμμα προέρχεται και ο διοικητής του Κρατικού Νίκαιας Κώστας Πεταλάς.

Μακεδονία

Στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ και πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, τοποθετήθηκε ως διοικητής στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών τοποθετήθηκε διοικητής ο εκτελωνιστής και ψυχολόγος Θεόδωρος Κουκάκης (πολιτευτής της ΝΔ). Διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης αναλαμβάνει ο απόστρατος υποπτέραρχος Αθανάσιος Πάσχος, ο οποίος είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του σημερινού δήμαρχου Καβάλας Κώστα Σημιτσή (ΠΑΣΟΚ).

Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ως διοικητής η οικονομολόγος, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα κ. Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή.

Στο Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης αναπληρώτρια διοικήτρια τοποθετήθηκε η υποψήφια της ΝΔ στην Ημαθία (πρώην υποψήφια του ΛΑΟΣ) Σταυρούλα Γιαννούτσου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά Ζήσης Τζηκάλαγιας, αναλαμβάνει διοικητής στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό της δημάρχου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου (ΠΑΣΟΚ) Ηλίας Τσιαμήτρος, ιατρικός βιοχημικός με μάστερ στη διοίκηση μονάδων υγείας τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Πέλλας. Στη Φλώρινα παραμένει διοικητής η δικηγόρος Παρασκευή Κετσετζή (στέλεχος της ΝΔ).

Θεσσαλία

Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Γιώργος Σουφλιάς (ξάδελφος του πρώην υπουργού). Δύο στελέχη της ΝΔ τοποθετήθηκαν στις θέσεις του διοικητή και αναπληρωτή διοικητής στο νοσοκομείο Λάρισας (Αθανάσιος Μήτσιος, Θεόδωρος Κουτσιανάς).

Στην 6η ΥΠΕ Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νικόλαος Κατσακιώρης τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Αρτας και ο πρώην γραμματέας ΝΟΔΕ Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος στο νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Ευαγγελισμός

Στη φάση των...ζυμώσεων, βρίσκεται ο κατάλογος με τα ονόματα των διοικητών, που προορίζονται για μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, για τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί νέα ονόματα.

Στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός', η απόφαση για ορισμό διοικητή υπερβαίνει το υπουργείο Υγείας. Συζητείται το όνομα του Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, ο οποίος υπήρξε αναπληρωτής διοικητής στο 'Λαϊκό' επί υπουργίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Από το 'Σισμανόγλειο', αποχωρεί, κατά πάσα πιθανότητα, η επιτυχημένη διοικήτρια κ. Ολγα Οικονόμου, επειδή το νοσοκομείο περνάει στη ΝΔ...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ψυχική υγεία
Εγκρίθηκαν οι πρώτοι κανόνες της ΕΕ ενάντια στη βία κατά των γυναικών
Συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος για το περιβάλλον