Ο ασθενής είχε ενταχθεί στη λίστα αναμονής τον Μάΐο του 2013 και δέχθηκε την περασμένη Πέμπτη μόσχευμα καρδιάς, από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ‘Γεώργιος Παπανικολάου’. Η πορεία της υγείας του κρίνεται απολύτως ικανοποιητική. 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ‘το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γ. Ν. Θ. ‘Γεώργιος Παπανικολάου’ και ειδικότερα τον Διοικητή κ. Γεώργιο Καλτσίδη και τον Διευθυντή της Β΄ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Νικόλαο Καπραβέλο’.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 119 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 13 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο