Μεταμόσχευση καρδιάς στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, πραγματοποιήθηκε με την έναρξη του νέου χρόνου, σε ασθενή 56 ετών, ο οποίος δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου. 

Ο 56χρονος ασθενής έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια τελικού σταδίου, με υποκείμενη πάθηση υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Η πορεία της υγείας του κρίνεται απολύτως ικανοποιητική.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και ειδικότερα τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Καραμπάτσο και τον κ. Γεώργιο Βούλγαρη, Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 121 μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 24 άτομα εκ των οποίων 11 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
C. Rodseth: ‘’Κλειδί η συμμετοχή της βιομηχανίας στη διαδικασία της Κοινής Κλινικής αξιολόγησης για την επιτυχή εφαρμογή του νέου πλαισίου HTA’’
Σωματικά προβλήματα εμφανίζουν συχνά άνθρωποι με σχιζοφρένεια ή διπολική διαταραχή
Long CoViD: Πιο εξασθενημένες οι γυναίκες μετά την απoκατάσταση [μελέτη]