Η δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς για το 2014, πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, σε 51χρονο ασθενή που έφερε σύστημα υποστήριξης της καρδιάς για 13 περίπου μήνες.

Η μεταμόσχευση καρδιάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου με μόσχευμα από δότη, ηλικίας 45 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Υγεία.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με επικεφαλής τον Υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Υγεία και ειδικότερα τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κα Αρετή Σουβατζόγλου, τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Καρταπάνη και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Χαράλαμπο Πασκαλή.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 122 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, κι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε αναμονή 28 άτομα εκ των οποίων 12 φέρουν συστήματα υποστήριξης της καρδιάς.