Της Άννας Παπαδομαρκάκη

Ένα πανελλαδικό δίκτυο εργαστηριακών και απεικονιστικών ιατρείων, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο πρώτος συνεταιρισμός γιατρών, ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών Medisyn.

Στην κατεύθυνση αυτή, η θυγατρική του, Iatrica AE, προωθεί τη δημιουργία Δικτύου Συνιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας, με τη συμμετοχή σε αυτό, μελών του Συνεταιρισμού Medisyn.

Η Iatrica, στοχεύει στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας, διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων προσωπικά από τους γιατρούς – μέλη του δικτύου, ταυτόχρονα με την πιστοποίηση της ποιότητας από διεθνείς φορείς.

Από τα 500 περίπου μέλη του Συνεταιρισμού, μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Iatrica τα 128 μέλη.

Η Medisyn, στα 19 χρόνια λειτουργίας της έχει αναπτύξει τρία υπερσύγχρονα διαγνωστικά εργαστήρια στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα διαθέτουν άδεια πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προκειμένου να εκτελούν εξετάσεις για λογαριασμό των εργαστηριακών γιατρών.

Ο Συνεταιρισμός διατηρεί στρατηγικές συνεργασίας εξοπλισμού με επώνυμους οίκους του ιατρικού χώρου, ενώ προωθεί και στρατηγικές συνεργασίας με Ομίλους παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.
Τα μέλη του συνεταιρισμού πιστοποιούνται με ένα σύστημα ποιότητας που έχει αναπτύξει η Medisyn, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και εγκυρότητα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Medisyn κ. Γ. Βιδάκη, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων των μελών του συνεταιρισμού οδήγησαν σε αύξηση του κύκλου εργασιών την περασμένη χρονιά κατά 39% στα 11 εκ. ευρώ από 8,5 εκ. ευρώ το 2012, καθώς επίσης και αύξηση των μελών κατά 20%.

Ο κ. Βιδάκης πρόσθεσε πως η τάση της αγοράς, οδηγεί στη διαμόρφωση ‘διαγνωστικού ιατρείου’ με αποτέλεσμα ο συνεταιρισμός να επεκτείνεται μέσω της Iatrica και στις απεικονιστικές ειδικότητες.

Ο γενικός διευθυντής της Medisyn κ. Μαν. Κουταλάς, τόνισε ότι στόχος του δικτύου της Iatrika είναι να επεκταθεί σε 45 νομούς και 40 δήμους στο λεκανοπέδιο Αττικής, και σε άλλες εργαστηριακές ειδικότητες πέραν της βιοπαθολογίας, και πρόσθεσε πως μέσω του δικτύου αυτού, τα μέλη του συνεταιρισμού θα μπορέσουν να αντισταθούν στην κρίση.

Από το προϊόν της δραστηριοποίησής του, ο συνεταιρισμός επανεπενδύει τα θετικά του αποτελέσματα, μεριμνώντας για τη συνεχή εκπαίδευση των μελών του, αλλά και αναπτύσσοντας κοινωνική δράση, παρέχοντας δυνατότητες εξετάσεων για τα Κοινωνικά Ιατρεία και άλλους ΜΚΟ, όπως η Κιβωτός του Κόσμου και οι ομάδες απεξάρτησης του προγράμματος ‘Θησέας’.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα