Μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα με τη λειτουργία του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν”, επιχειρεί το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, εκδίδεται βεβαίωση καλής λειτουργίας του νοσοκομείου, με αναλυτική παρουσίαση των τμημάτων και των εργαστηρίων του.

Παρέχεται, έτσι, η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων του νοσηλευτικού ιδρύματος με τα Ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να έχει ξανά έσοδα.

Το περίεργο είναι ότι η αρχική απόφαση ανέφερε ότι χρέη διοικητικού και επιστημονικού διευθυντή του νοσοκομείου εκτελεί ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης.

Στη συνέχεια, αποσύρθηκε και η νέα θα ορίζει ως επιστημονικό διευθυντή τον κ. Σπύρο Μουτάφη και δικοικητικό διευθυντή τον κ. Αντώνη Πετμεζά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το νοσηλευτικό ίδρυμα πληροί τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα 517/91 για τη διενέργεια καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, καθώς και τις απαιτήσεις της αριθμ. Α3γ/1696/92 Υπουργικής Απόφασης για τη διενέργεια αρθροπλαστικών επεμβάσεων ισχίου και γόνατος.

Μεταμόσχευση

Επισημαίνεται, επίσης, ότι με την υπ’ αριθμ. Υ4α/οικ.606/2009 Υ.Α. (ΦΕΚ 5/Β/09), χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Ιστών (κερατοειδούς), με επιστημονικά υπεύθυνο τον γιατρό κ. Γεώργιο Θεοδοσιάδη.

Με άλλη απόφαση (Υ4ε/οικ.39932/2012), το “Ερρίκος Ντυνάν” έχει κριθεί κατάλληλο για εμφύτευση βηματοδοτών - αμφικοιλιακών βηματοδοτών – απινιδωτών, με επιστημονικά υπεύθυνους τους ιατρούς κ.κ. Θεοδωράκη Γεώργιο και Ανδρικόπουλο Γεώργιο.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας