Ελπίδα για ζωή, δίνει η προσφορά μοσχεύματος καρδιάς σε ασθενή 45 ετών, που έπασχε από ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια. Ο ασθενής βρισκόταν στη λίστα αναμονής από τον Απρίλιο του 2014 και νοσηλευόταν με ενδοαρτική αντλία και ινότροπα στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ωνασείου από τον Μάρτιο του 2014. 

Σήμερα, η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική. Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 με μόσχευμα που πρόσφερε η οικογένεια δότη που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια του δότη όπως και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Πειραιά «Ο Άγιος Παντελεήμων», και ειδικότερα, τον Διοικητή κ. Κωνσταντίνο Πεταλά και τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Αντώνιο Μαυρομμάτη.

Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί έξι μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος το 1995, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 126 μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε 125 ασθενείς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 29 άτομα, εκ των οποίων, 10 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.