Καθυστερεί η επικύρωση των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τις εκλογές του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κ. Λουράντο.

Το γεγονός αφήνει ακέφαλο το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο των φαρμακοποιών, με αποτέλεσμα ο κ. Λουράντος να καταγγέλλει ότι ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα έκδοσης αποφάσεων και νόμων που πλήττουν τον κλάδο.

Σε ενημέρωση των φαρμακοποιών της Αττικής ο κ. Λουράντος, τόνισε ότι η γραμματεία του ΦΣΑ επικοινώνησε με τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής για την καθυστέρηση στην έκδοση της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών του ΠΦΣ.

Και ο εκτελεστικός γραμματέας απάντησε ότι «ψάχνει ακόμα το θέμα, για να διαπιστώσει αν είναι αρμοδιότητά του η έκδοση της επικύρωσης». Συνέχισε, λέγοντας πως η επικύρωση γίνεται μόνο για τοπικές εκλογές συλλόγων και εν προκειμένω στην περιφέρειά του για εκλογές της Αττικής. Τώρα όμως πρόκειται για πανελλαδικές και δεν ξέρει τι να κάνει.
Σχολιάζοντας ο κ. Λουράντος, τόνισε πως κατά τον γραμματέα της Περιφέρειας, «δεν έχει είπε σημασία αν ο ΠΦΣ έχει έδρα στον Ταύρο, αλλά το ότι οι φαρμακοποιοί είναι από όλη την Ελλάδα! Ετσι εξηγείται και η έγγραφη απίστευτη απάντησή του σε έντονη διαμαρτυρία του προέδρου της Ημαθίας κ. Κίμωνα Παράσχου περί .... αναρμοδιότητάς του διότι δεν πρόκειται για τοπικές εκλογές της Αττικής».

Καταλήγοντας ο κ. Λουράντος σημείωσε: «Αλήθεια, τις προηγούμενες φορές ποιός υπέγραφε τις επικυρώσεις; Και ψάχνουν την .. αρμοδιότητα; Ενα μήνα και παραπάνω, μετά τις εκλογές; Τόσο καιρό τι έκαναν;».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητικά προγράμματα
Μεταξύ 50 και 91 εκατ. ευρώ το συνολικό ετήσιο κόστος της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας στην Ελλάδα
Η άσκηση στους επιζώντες από τον καρκίνο [μελέτη]