Τη χρηματοδότηση δεκάδων μονάδων παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, οι οποίες ανήκουν σε 65 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου,μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενέκρινε η αρμόδια υφυπουργός Υγείας.
Με απόφασή της, η κ. Κατερίνα Παπακώστα διαθέτει το ποσό των 17,29 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο αφορά υπηρεσίες που θα παρασχεθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.
Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη δαπανών λειτουργίας των εν λόγω μονάδων, με προτεραιότητα την κάλυψη των δαπανών μισθοδοσίας του προσωπικού.
Προϋποθέσεις
Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, οι φορείς υποχρεούνται να τηρούν τις προϋποθέσεις κάλυψης των δαπανών, που υπολογίζονται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις περί κοστολόγησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
Δ.Κ.
Προσθέστε το iatronet.gr στο DiscoverΕιδήσεις υγείας σήμερα
Προβλήματα θυρεοειδούς και οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε
Ελλάδα: Οι ασθενείς έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε μόλις 1 στα 5 καινοτόμα φάρμακα της τελευταίας τετραετίας
Τρέξιμο και περπάτημα: Ποιο είναι καλύτερο;