Η πρώτη σοβαρή διαφωνία μεταξύ υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, καταγράφεται με αφορμή το εργασιακό των πρώην γιατρών του ΙΚΑ.

Ο κ. Βορίδης αρνείται να περάσει διάταξη για την αποκατάσταση του εργασιακού τους καθεστώτος, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γρηγοράκος την είχε εξαγγείλει σε τηλεοπτική εμπομπή!

Η διαφορετική στάση του υπουργού καταγράφηκε κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης ιατρών Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης Αττικής (ΕΝΙΜΑΑ) κ. Ευριπίδη Μπιλαράκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν η τροπολογία αποκατάστασης του εργασιακού καθεστώτος των γιατρών ΕΣΥ, οι οποίοι προέρχονται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ.

Ο κ. Μπιλαράκης ανέφερε ότι για την εν λόγω ρύθμιση υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος την έχει προαναγγείλει από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο κ. Βορίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Προσφυγές

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το προεδρείο της Ένωσής θα συνεχίσει τις δικαστικές προσφυγές εναντίον της πολιτείας, λόγω της αναίτιας καταστροφής του επαγγελματικού βίου των γιατρών, η οποία συνέβη ξαφνικά στην ηλικία των 50 - 60 ετών.

Αναλαμβάνει, επίσης, πολιτική πρωτοβουλία – παρέμβαση, ώστε να διαμορφωθεί ένα σοβαρό, ορθολογικό και κοστολογημένο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων στην Υγεία, ως διεκδικητικό εργαλείο του ιατρικού σώματος.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα