Τραγική κατάληψη είχε το βράδυ του Σαββάτου ο διαπληκτισμός μεταξύ ανήλικων παραβατών, οι οποίοι φιλοξενούνταν στον Ψυχιατρικό – Θεραπευτικό Ξενώνα Εφήβων “Σπίτι” στην Παλλήνη.

Ένας 55χρονος νοσηλευτής - πατέρας δύο παιδιών - έχασε τη ζωή του, έπειτα από επεισόδιο μεταξύ τροφίμων του ξενώνα, ο οποίος ανήκει στο νοσοκομείο “Σισμανόγλειο”.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή άμεσης διερεύνησης των συνθηκών του θανάτου, ενώ διατάχθηκε ΕΔΕ από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του νοσηλευτή θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, το επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν δύο από τους τρεις τροφίμους που παρέμεναν στον ξενώνα φιλονίκησαν, ενώ ο χώρος επιτηρείτο από τις δύο νοσηλεύτριες της βάρδιας.

Η μία παρενέβη για να καθησυχάσει τους τροφίμους και δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των δύο. Τελικά, το περιστατικό ελέγχθηκε.

Αστυνομία

Όταν, λίγο αργότερα, ανέλαβε υπηρεσία ο νοσηλευτής της νυχτερινής βάρδιας και ενημερώθηκε για το όλο θέμα, ενημέρωσε τηλεφωνικά το τοπικό αστυνομικό τμήμα για το συμβάν.

Η συνάδελφός του μετέβη σε άλλο χώρο του ξενώνα για να πάρει οδηγίες από τον γιατρό και να ετοιμάσει το δείπνο και μόλις επέστρεψε βρήκε τον νοσηλευτή αναίσθητο.

Αμέσως ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο νοσηλευτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Ερυθρός”, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Παραβάτες

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι τρόφιμοι ήταν ανήλικοι παραβάτες.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είχε ενημερώσει επανειλημμένως για τους κινδύνους από την πρακτική διαμονής τους στον ξενώνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γρίπη των πτηνών: Χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης από τα ζώα στον άνθρωπο στις πόλεις
Τα νοσοκομεία με τη μεγαλύτερη φαρμακευτική δαπάνη [πίνακας]
1 στους 2 υγειονομικούς θεωρούν μη ασφαλή την παρεχόμενη φροντίδα, λόγω των ελλείψεων [ανάλυση]