Την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων εμβολιασμών του προσωπικού των νοσοκομείων κατά της γρίπης, ζητεί ο υπουργός Υγείας.

Σε εγκύκλιο που απέστειλε τη Δευτέρα, ο κ. Βορίδης τονίζει ότι το ποσοστό ετήσιου αντιγριπικού εμβολιασμού των επαγγελματιών Υγείας σε κάθε νοσοκομείο ή ιδιωτική κλινική είναι ένας από τους δείκτες επιτήρησης συμμόρφωσης στην εφαρμογή των μέτρων ελέγχου διασποράς μικροβίων.

Με αυτό – σημειώνει – θα γίνεται αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διοικήσεων των νοσοκομείων και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το προσωπικό των νοσοκομείων θα υποβάλει υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στον νοσηλευτή επιτήρησης λοιμώξεων ότι δεν συναινεί να εμβολιαστεί για τους δικούς του λόγους και πως έλαβε γνώση της ισχυρής σύστασης και αναγκαιότητας του αντιγριπικού εμβολιασμού.

Στοιχεία

Οι επιτροπές λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου θα πρέπει να αποστείλουν έως τις 7 Ιανουαρίου έντυπο με τα στοιχεία των εμβολιασθέντων στο γραφείο νοσοκομειακών λοιμώξεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από την πλευρά του, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα περιλαμβάνει στοιχεία εμβολιαστικής κάλυψης του προσωπικού των νοσοκομείων στην έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα