Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Ιογενών Αιμορραγικών Πυρετών, αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας για αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων ιού Έμπολα.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο ίδιος ο κ. Βορίδης, με αναπληρωτή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Μέλη της είναι ο γενικός γραμματέας Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του υπουργείου Αθηνά Κύρλεση, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού, ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Παναγιώτης Ευσταθίου.

Έργο της Επιτροπής είναι η αξιολόγηση των περιστατικών έκτακτης ανάγκης ή κρίσης που προκαλούνται στον τομέα της Υγείας από ιογενείς αιμορραγικούς πυρετούς, όπως αυτός που προκαλείται από τον ιό Έμπολα.

Θα αποφασίζει, επίσης, για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων, τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την ασφαλή και αποτελεσματική υλοποίηση των εκάστοτε ληφθέντων μέτρων και τη συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς για την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρίσεων.

Εμπειρογνώμονες

Στην Επιτροπή δύναται να συμμετέχει κατά περίπτωση και οποιοσδήποτε εκπρόσωπος εμπλεκομένου φορέα ή άλλος εμπειρογνώμονας έπειτα από πρόσκληση του προέδρου.

Τα μέλη της είναι άμισθα.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα