Άριστη χαρακτηρίζει τη στάση των ελληνικών υγειονομικών αρχών στο θέμα που είχε ανακύψει με τον ναυτικό του πλοίου “Μάγδα Π.”, ο οποίος εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια με αιμορραγικό πυρετό από τον ιό Έμπολα.

Με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας (παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω), οι υπεύθυνοι της εταιρείας “Common Progress” αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι “...από αντίστοιχο περιστατικό σε πλοίο μας στην αλλοδαπή, η αντιμετώπιση του συμβάντος στη χώρα μας παίρνει άριστα”...

Εκ μέρους της εταιρίας, εκφράστηκε η ευγνωμοσύνη της σχετικά με την έγκαιρη και αποτελεσματικότατη βοήθεια του ελληνικού συστήματος Υγείας.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 17 Νοεμβρίου, όταν αλλοδαπός ναυτικός εμφάνισε εν πλω πυρετό και αιματουρία.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι δεν επρόκειτο για κρούσμα Έμπολα, αλλά ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο εργαστηριακός έλεγχος που έγινε επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση και ο ναυτικός εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματά του.

Πειραιά

Το φορτηγό πλοίο “Μάγδα Π.”, ελληνικής σημαίας, κατέπλευσε στις 5.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο αγκυροβόλιο του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Γουινέας, με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 24 μέλη πληρώματος (10 Έλληνες και 14 αλλοδαποί).

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα