Πολλά επεισόδια φαίνεται ότι έχει η αντιπαράθεση για το θέμα του ωραρίου των φαρμακείων.

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας έχει εξαγγείλει διάλογο για αλλαγές στο ωράριο, ο δημοσιογράφος του Σκάι Άρης Πορτοσάλτε επιτίθεται κατά συνδικαλιστή φαρμακοποιού, ο οποίος του είχε...επιτεθεί με ανακοίνωση.

Ο κ. Πορτοσάλτε χαρακτήρισε την Πέμπτη “γραφικό συνδικαλιστή” τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Ανδρέα Σοφιανόπουλο, ο οποίος είχε καταγγείλει την Τετάρτη:

“Μήπως, τελικά οι συνάδελφοι των διευρυμένων φαρμακείων έχουν εξασφαλίσει τίποτα έξτρα παροχές στον κ. Πορτοσάλτε ή απλά το ενδιαφέρον του είναι ιδεολογικό;

Γιατί, τέτοια εμμονή και υποστήριξη σε μειοψηφική κάστα συμφερόντων, καταντά άξια διερεύνησης.

Υπάρχει σε αυτό το κράτος επιτροπή δεοντολογίας τύπου και ΜΜΕ για να 'μαζέψει’ τον συγκεκριμένο κύριο, ο οποίος έχει διοριστεί εκπρόσωπος ολιγαρχικής συντεχνίας”;

Πολιτική

Με καταγγέλλουν – είπε ο δημοσιογράφος – ότι είμαι φιλελεύθερος και μνημονιακός και πως παίρνω χρήματα από τους "διευρυμένους":

“Εγώ χαράσσω πολιτική σε αυτόν τον τόπο;", αναρωτήθηκε, αντιμετωπίζοντας ειρωνικά τα περί αμοιβής του από φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον κ. Πορτοσάλτε, ο ίδιος αναφέρθηκε στον κίνδυνο να χαθούν θέσεις εργασίας, στην περίπτωση που καταργηθεί το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων.

Ανασφάλιστοι

Ανέγνωσε, δε, και μήνυμα “διευρυμένης” φαρμακοποιού, η οποία στηλίτευε τον υπουργό Υγείας για τις αναφορές του περί ανασφάλιστης εργασίας στα εν λόγω φαρμακεία.

Η εν λόγω φαρμακοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο υπουργός δεν μπορεί να ρίχνει λάσπη σαν συνδικαλιστής, αμφισβητώντας ότι υπάρχει ανασφάλιστη εργασία στα “διευρυμένα” φαρμακεία.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του λεμονιού στην υγεία
Επέμβαση με laser θεραπεύει την αδυναμία φωνής
Φεστιβάλ υγείας και αλληλεγγύης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας