Τις τελευταίες μέρες, υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται υπέρβαση του ορίου συνταγογράφησης στον γιατρό, χωρίς αυτό να έχει συμβεί.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, τα σκευάσματα για τη συγκεκριμένη πάθηση εξαιρούνται από το όριο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον.

Οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους για την αντιμετώπιση της πάθησής τους.

Κάποια από αυτά περνούν από τις Επιτροπές Υψηλού Κόστους και ως εκ τούτου δεν υπόκεινται στο πλαφόν της συνταγογράφησης.

Τα υπόλοιπα φάρμακα υπόκεινται στον καθορισμό των ορίων δαπάνης συνταγογράφησης, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα στην πρόσβαση.

Λόγω τεχνικού προβλήματος, εμφανίστηκε σε αρκετούς γιατρούς να έχουν υπερβεί τα όρια δαπάνης συνταγογράφησης, ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν είχε συμβεί.

Ο Οργανισμός ενημέρωσε τηλεφωνικά τους γιατρούς, για το πρόβλημα και τους κάλεσε να μην σταματήσει η συνταγογράφηση.

ΗΔΙΚΑ

Το σχετικό πρόβλημα διορθώθηκε από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), οπότε η συνταγογράφηση συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Με απόφαση που έλαβε την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός εξαίρεσε από το πλαφόν συνταγογράφησης και τα υπόλοιπα φάρμακα της πνευμονικής υπέρτασης για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο μέλλον.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ενωση Ασθενών Ελλάδος: Η Θεσσαλονίκη, γέφυρα στα δικαιώματα των ασθενών
Ηλίας Μόσιαλος: Γιατί θα αποτύχει ο προσωπικός γιατρός - Τα δομικά προβλήματα του ΕΣΥ
Πώς ο κομμωτής μπορεί να εντοπίσει ασθένειες των μαλλιών και του δέρματος