Την πλήρη αντίθεσή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί στην αιφνιδιαστική αύξηση των εισφορών του ΤΣΑΥ, όταν το σύνολο των παρόχων Yγείας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω της συγκυρίας, αλλά και της έλλειψης ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ.

Την ώρα που οι πληρωμές προς τα φαρμακεία έχουν ήδη συμπληρώσει πολύμηνη καθυστέρηση, το υπουργείο Εργασίας και το ΤΣΑΥ ζητούν ειδικά από τους νέους επιστήμονες, υπέρογκες εισφορές.

Τους κατατάσσουν υποχρεωτικά και αναδρομικά σε ανώτερη κατηγορία, προκειμένου να τους χορηγήσουν στο μέλλον σύνταξη της τάξης των 400 ευρώ.

Η στήριξη του ταμείου που παραπαίει, αποτελεί προτεραιότητα για τον φαρμακευτικό κλάδο.

Δεν μπορεί να γίνει, όμως, με τη λογική της εισπραξιμότητας χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση και κυρίως να έχει συνταχτεί αναλογιστική μελέτη που να αποτυπώνει τα αποτελέσματα αυτών των επιβαρύνσεων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί σε συστράτευση όλους τους δευτεροβάθμιους Υγειονομικούς Φορείς (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο), προκειμένου να απαιτήσουν την αναστολή αυτής της απόφασης.