Για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόστηκε η χειρουργική μέθοδος της διασφιγκτηριακής εκτομής του ορθού χωρίς παρά φύση έδρα (intersphincteric resection with pull through delayed anastomosis) από το Δρ. Ιωάννη Μπολάνη, Διευθυντή της Κλινικής Γενικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Πεπτικού του Ιατρικό Κέντρου Αθηνών και την ομάδα του, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται τον τελευταίο χρόνο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες τεχνικές για τη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου του ορθού για όγκους έως και 1εκατοστό  κοντά στο σφιγκτήρα. Με τη νέα μέθοδο, αποφεύγεται τόσο η μόνιμη όσο και η προσωρινή παρά φύση έδρα, η δημιουργία της οποίας είναι συνήθως απαραίτητη στις επεμβάσεις για καρκίνο του ορθού. Η διάρκεια της νοσηλείας δεν υπερβαίνει τις 5-6 ημέρες και ο ασθενής μπορεί άμεσα να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής. Σημειώνεται ότι, η νέα μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε ασθενείς που έχουν ήδη χειρουργηθεί με άλλες μεθόδους και παρουσίασαν επιπλοκές ή υποτροπή.

«Η ομάδα μας, πιστή στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, ήταν η πρώτη που εφάρμοσε τη νέα χειρουργική μέθοδο στην Ελλάδα με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς πλέον μπορεί να αποφευχθεί η δημιουργία της παρά φύση έδρας και οι ασθενείς μας να απολαύσουν άμεσα μία φυσιολογική ζωή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ετήσιος αριθμός των διασφιγκτηριακών επεμβάσεων στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα, επιβραβεύοντας τη διαρκή μας προσπάθεια να προσφέρουμε κορυφαίες υπηρεσίες υγείας», τόνισε ο Δρ. Ιωάννης Μπολάνης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα